23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Na gradskoj plaži otvoren ROK „Kampomanija“ (foto)

ZVORNIK – Uz učešće oko 150 mladih ljudi iz Republike Srpske i Srbije na gradskoj plaži u Zvorniku sinoć je otvoren Regionalni omladinski kamp pod nazivom „Kampomanija“.

Gosti kampa su iz Malog Zvornika, Kragujevca, Beograda, Loznice, Zrenjanina, Novog Pazara, Novog Sada, Bijeljine, Šamca, Vlasenice, Kneževa, Srebrenice, Ugljevika, Milića, Lopara, kao i iz Brčkog.

Tamara Gajić, koordinator kampa ispred organizatora Omladinskog savjeta Zvornik rekla je da se očekuje da stignu i učesnici iz Šamca i Beograda, tako da će kamp brojati, uz domaćine iz Zvornika, blizu 250 učesnika.

– Večeras će učesnici biti na ZUUM-ovim „Danima sporta“, a nakon toga planirana je i posjeta muzeju, Turističkoj organizaciji i Slikarskoj radionici „Paleta“, te opuštanje na žurci i after partiju – rekla je Gajićeva.

Ona je napomenula da „Kampomanija“ ima, pored obaveznog i slobodan program, u okviru kojeg je „Drinska regata“ za koju se prijavilo oko 70 gostiju, te učešće u „peintbolu“ za koji se prijavilo njih oko 30. Takođe, među gostima kampa ima zaintersovanih i za učešće na turniru u odbojci na pijesku.

Večeras od 20:30 sati zainteresovani „kamperi“ moći će u domu omladine da pogledaju humanitarnu predstavu „Šmizle“ Pozorišta mladih Zvornik sa koje je sav prihod namijenjen za liječenje malog Luke Tojičića.

Kamp će zvanično biti zatvoren u nedelju, 2. avgusta u 11:00 sati, ali će mladi imati mogućnost da po sopstvenoj želji ostanu da kampuju na gradskoj plaži tokom „Zvorničkog ljeta“.

Gajićeva je ponovila da je cilj „Kampomanije“ stvaranje tradicionalnog omladinskog kampa koji će zbližavati mlade ljude iz cijele BiH i regiona. Namjera organizatora je da „Kampomanija“ postane prepoznatljiv zvornički brend, koji će rasti i širiti se u organizacionom smislu, brojnosti i kvalitetu sadržaja.

Do 2. avgusta gradska plaža u Zvorniku biće prepuna mladih ljudi, a ono što će na njoj takođe dominirati jeste 15 šatora u kojima su oni smješteni. Ono što mlade kampere uvijek prati, pa tako i našu Kampomaniju, jeste dobra muzika i zabava, druženje, ali i učenje i razmjena iskustava omladinskih udruženja.

Pokrovitelj „Kampomanije“ je Opština Zvornik, a sva dešavanja prije i tokom trajanja kampa mogu se pratiti i na Fejsbuk stranici kampa pod nazivom „Kampomanija“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se