14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Jagodić ponudio ostavku

BANJALUKA – Poslije poraza od Olimpika (0:1), fudbaleri Borca doživjeli su novi neuspjeh, pošto su u šestoj rundi izgubili na gostovanju od Drine identičnim rezultatom. Ovaj poraz mogao bi skupo koštati trenera Banjalučana Vladu Jagodića.

On je odmah po povratku u Banjaluku čelnicima kluba ponudio ostavku o kojoj se raspravljalo sinoć.

– Bez obzira na to što je Borac moj klub, znam šta znače dva vezana poraza i ponudio sam da odem sa mjesta šefa stručnog štaba. Treba sve ovo dobro izanalizirati, a najvažnije je da je na redu reprezentativna pauza u kojoj treba učvrstiti redove i uigrati ekipu za predstojeća iskušenja – naglasio je Jagodić.

Pošto juče nije znao svoju sudbinu, nije mogao reći da li će on ili neko drugi sutra voditi ekipu na mini-pripreme u Drvar. Niko od čelnika Banjalučana juče nije bio baš raspoložen da razgovara na temu ponuđene ostavke. Direktor „crveno-plavih“ Robert Zrilić naglasio je da golmana Branislava Ružića očekuje kazna, jer je odbio da na utakmici u Zvorniku bude rezerva novajliji Bojanu Joviću.

– Ovo se u Borcu nije desilo još od 11. maja 1988. godine kada je pred finale Kupa Jugoslavije, u kojem su „crveno-plavi“ savladali Crvenu zvezdu sa 1:0, Ante Jakovljević odbio da bude rezerva golmanu Slobodanu Karaliću i iz Beograda je otputovao za Banjaluku. Sada se slična situacija ponovila sa Ružićem, koji se ponio krajnje neprofesionalno i sigurno je da će biti sankcionisan. Najgore u svemu što smo poslije njegove odluke da ne bude rezerva, morali iz Banjaluke da dovedemo juniora Stefana Pupovca da bude na klupi – naglasio je Zrilić.

Inače, Zvorničane je do pobjede doveo Marko Jakšić pogotkom u 34. minutu. Borislav Erić je uputio idealan centaršut sa lijeve strane, u šesnaestercu gostiju najviši u skoku je bio Jakšić i glavom smjestio loptu u lijevi ugao gola Borca pored prilično iznenađenog Bojana Jovića. Najbolju priliku za izjednačenje gosti su imali u 67. minutu, kada je „rezervista“ Elvir Koljić poslije slaloma kroz odbranu Drine izašao sam pred Erića, međutim, golman Zvorničana je panterski reagovao i sačuvao tri boda svojoj ekipi.

– Poznajući kvalitete Borca, iako iskreno još nisam ni upoznao dobro cijelu ligu, znali smo da ako im budemo dali prostora mogu biti mnogo opasni. Mislim da smo kontrolisali igru u prvom poluvremenu te smo zasluženo došli do tog gola. Plašio sam se drugog poluvremena, naročito što smo se ovu sedmicu pred utakmicu bavili nekim drugim, nefudbalskim stvarima. Borac je imao svoje šanse i na našu sreću nije ih iskoristio – naglasio je trener Drine Vladica Petrović.

Poslije poraza u Zvorniku navijači Borca su održali predavanje fudbalerima, a sa tribina „lešinari“ su prozivali i šefa stručnog štaba Vladu Jagodića, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se