4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

General Mladić ne može adekvatno da prati suđenje

BEOGRAD – General Ratko Mladić nije u stanju da na adekvatan način prati suđenje jer mu je oštećeno više od polovine mozga, što je posljedica tri moždana udara, rekao je Srni njegov advokat Branko Lukić.

On je naveo da je u Kraljevskoj bolnici u Bronovu u Holandiji još prije četiri godine ustanovljeno da je generalu Mladiću kalcifikovano više od 50 odsto mozga.

„Od holandskih lekara smo saznali da su oni, snimanjem mozga generala Mladića najsavremenijom aparaturom, ustanovili da je više od 50 odsto njegovog mozga van funkcije zbog oštećenja koje je pretrpio moždanim udarom“, rekao je Lukić.

Lukić kaže da je srpski ljekar, koji je Mladića pregledao prije holandskih ljekara, predstavio generala kao zdravog čovjeka, uprkos tome što je njegovo zdravstveno stanje bilo očigledno loše.

To je, kako je istakao Lukić, bio razlog dovođenja ruskih ljekara na čiji se izvještaj još čeka, jer od Haga nisu dobili sve nalaze.

Lukić kaže da se o tome da je generalu Mladiću oštećen mozak zna već godinama i da odbrana stalno ističe da on nije u mogućnosti da na pravilan način prati suđenje.

„Holanđani nisu veštačili sposobnost generala da prati suđenje, ali su utvrdili objektivna oštećenja. Nismo dobili tačno koliko je mozga oštećeno, ali oni kažu više od 50 odsto, da li je to 51 odsto ili više od 70 to ne znamo“, rekao je Lukić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se