23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drinom zaplovilo oko 250 plovila

ZVORNIK – Sa lijeve i desne obale rijeke Drine danas je u okviru 11. „Drinske regate“, odnosno 4. koju zajedno organizuju grad Loznica i opštine Mali Zvornik i Zvornik, zaplovilo oko 250 plovila.

Uz muziku i veselo raspoloženje, u ambijentu koji pruža Drina, oni će putovati oko 4-5 sati.

Cilj regate za učesnike sa desne obale je oko 20 kilometara nizvodno na Žićinoj plaži u Banji Koviljači, a za učesnike sa lijeve obale pet kilometara dalje u Donjem Šepku.

Mišo Blagojević iz suorganizatora regate iz zvorničkog Rafting kluba „Eko Drina“ rekao je da su učesnici uredno popunili prijavne listiće, preuzeli brojeve za svoja plovila, kao i spisak pravila ponašanja i kese za otpad.

– Tokom regate posade na plovilima moraće da vode računa o ekologiji, odnosno da otpad odlože u kese, te da se pridržavaju pravila ponašanja i da slušaju savjete i uputstva kapetana regate Gorana Radakovića i Dejana Stalovića – rekao je Blagojević.

On je istakao da tokom plovidbe očekuje lijepo druženje, dosta pjesme i veselja, kao što je bilo i prethodnih godina.

Na cilju ih očekuje tradicionalni vojnički pasulj, a organizator je obezbijedio i transport za čamce do Zvornika, kao i autobuski prevoz za učesnike regate i to u 17:00 i 19:00 sati sa plaže u Donjem Šepku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se