5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

DRINA PLATILA CIJENU NEUIGRANOSTI: Zrinjski sa igračem manje slavio u Zvorniku (foto)

Zrinjski je u Zvorniku rutinski slavio sa 1:0, iskoristivši pad koncentracije i umor kod fudbalera Drine. Mostarci su do pobjede stigli u 81. minutu iako su od 60. minuta igrali sa igračem manje.

Neuigranost ekipe Vladice Petrovića je i u ovom meču došla do izražaja ali za razliku od utakmice sa Sarajevom pravo nastupa su imali svi igrači sem povrijeđenih Vasića, Šinika i Aleksandra Nikolića.

Zrinjski je to znalački iskoristio pa je od početka utakmice nametnuo svoj ritam te najviše prijetio preko iskusnog Steve Nikolića. Upravo taj igrač je u 13. minutu propustio kolosalnu priliku kada ga je uposlio Šćepanović a ovaj se našao ‘oči u oči’ sa golmanom Erićem ipak svoj kvalitet pokazuje i golman Drine te odlično brani.

Sredinom prvog poluvremena domaći fudbaleri su se oslobodili pritiska gostiju te su preko kratkih paseva pokušavali ugroziti gol Karačića.

U 36. minutu ponovo Nikolić prijeti golu Drine. Zakarić je centrirao sa lijeve strane a Nikolić glavom šalje loptu pored same prečke.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča. Drina je počela ofanzivno a u 53. minutu Ilić dobija žuti karton zbog navodnog simuliranja jedanaesterca. Samo minut kasnije isti igrač šutira sa oko 20-ak metara ali golman Zrinjskog brani. Nedugo potom i Kikić je šutirao po sredini gola ali ponovo golman gostiju uspješniji.

Šest minuta kasnije strasti na terenu su potpuno uzavrele kada je u jednom napadu Radeljić udario Đerića u bradu vrhom kopačke a glavni sudija Dragan Skakić štoperu gostiju pokazuje put u svlačionicu. U istom napadu, nakon što je Skakić pustio prednost Čolović prolazi po desnoj strani i umjesto da loptu пошалје usamljenom Antelju, odlučuje se da šutira ali Karačić iskusno brani.

Četiri minute kasnije Đerić je bio primoran da napusti igru a umjesto njega ušao je Petrović.

I kada su mogli i trebali da iskoriste igrača više, Zvorničani su jednostavno stali. Počeli su da srljaju na terenu, da jedni drugima šalju neprecizne lopte a to je Zrinjski itekako iskoristio.

U 81. minutu Zakarić je izveo korner a rezervista Laštro u šesnaestercu Drine najviše skače i glavom pogađa gol Drine za 0:1.

Uzalud je Drina nakon toga pokušavala da dođe do poravnanja, gosti su rutinski utakmicu priveli kraju upisavši tako šest bodova nakon dvije utakmice dok je Drina i dalje bez bodova.

U narednom 3. prvenstvenom kolu Drina ide u goste ekipi Čelika dok će Zrinjski dočekati Travnik.

DRINA Zvornik – ZRINjSKI Mostar 0:1 (0:0)

Strijelac: 0:1 – Laštro u 81. minutu; Stadion: Gradski u Zvorniku; Gledalaca: 1.500; Glavni sudija: Dragan Skakić (Gradiška); Žuti kartoni: Ilić, Erić (Drina), Mešanović (Zrinjski); Crveni karton: Radeljić (Zrinjski).

DRINA: F. Erić, B. Erić, Ivanović, Radović (Od 78. minuta Ćulum), Ilić, Kikić, Čolović, Đerić (Od 64. minuta Petrović), D. Nikolić, Antelj (Od 67. minuta Jakšić), Stojanović. Trener: Vladica Petrović.

ZRINjSKI: Karačić, Blaić, Graovac, Radeljić, Žeravica, Šćepanović (Od 69. minuta Todorović), Stojanović, Mešanović, Nikolić (Od 63. minuta Laštro), Petrak, Zakarić (Od 84. minuta Stojkić). Trener: Vinko Marinović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se