18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina bez bijele zastave ide u Zenicu

Nakon dvije izuzetno teške i iscrpne utakmice u prva dva kola, fudbaleri Drine ni u 3. kolu neće imati ništa lakšeg protivnika. Zvorničani će u subotu od 17.30 časova gostovati na Bilinom polju, ekipi Čelika, koji poslije dva odigrana kola ima četiri boda.

Iza Drine je relativno težak pripremni period, poslije kojeg je ekipa Vladice Petrovića potpuno nespremna počela prvenstvo bez nekolicine novih igrača. Sunce nade u bolje dane počelo je da sija od 2. kola, kada je tim konačno nastupio kompletan ali pred kraj utakmice do izražaja je ponovo došao nedostatak fizičke spreme što je Zrinjski itekako znao da iskoristi.

Pa ipak, to nije obeshrabrilo stručni štab i fudbalere Drine koji su u izuzetno pozitivnoj atmosferi nastavili da rade povećanim intezitetom kako im se na prvenstvenim utakmicama nebi ponavljale situacije iz prva dva kola.

Pored toga, ekipa se u poslednjih deset dana pojačala sa jednim napadačem i štoperom a uskoro će se ekipi pridružiti i lijevi bek.

Trener Petrović pred put u Zenicu ističe da recept za naredne utakmice treba biti prvih dvadeset minuta drugog poluvremena protiv Zrinjskog.

„Slijedi nam još jedna teška utakmica u nizu, na početku prvenstva. Idemo u goste ekipi koja je zabilježila četiri boda i koja je u prva dva kola pokazala određen kvalitet. Naš neki reper za sledeće utakmice treba da bude tih dvadeset minuta drugog poluvremena, koje smo odigrali protiv Zrinjskog, ekipe koja će sigurno biti među tri najbolja tima u Premijer ligi. Pokazali smo da možemo, samo treba da napravimo jedan kontinuitet u igri i da na jednom dobrom terenu u Zenici pokušamo uzeti prve bodove. Ne idemo bez bijele zastave, igrači su uvidjeli da imaju kvalitet tako da vjerujem u njih da možemo napraviti dobar rezultat“, istakao je Petrović.

Iako se očekivalo, protiv Čelika u protokolu ipak neće biti Radovana Vasića koji se povrijedio pred sami start prvenstva ali se njegov povratak na teren očekuje u 4. kolu protiv Rudara. Pravo nastupa od 4. kola imaće i novi štoper Slobodan Lalić. Aleksandar Nikolić i Ognjen Šinik su se vratili redovnim treninzima i na raspolaganju su treneru Petroviću.

Drina i Čelik su prošle sezone odigrali dva prvenstvena duela a oba tima su zabilježila pobjedu u gostima identičnim rezultatom – 1:0.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se