14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Đoković kreće po drugu titulu

NJUJORK – Najbolji svjetski teniser Novak Đoković danas kreće po drugu titulu na posljednjem grend slemu sezone US openu, a prva prepreka biće mu brazilski teniser Žoao Souza.

Meč Đokovića i Souze posljednji je u dnevnom terminu na stadionu „Artur Eš“ i trebalo bi da počne oko 20.30 časova. Njih dvojica do sada nikada nisu igrali, ali prema dosadašnjim rezultatima Đoković ne bi trebalo da ima nikakvih problema da dođe do pobjede. Brazilac do sada u karijeri nikada nije osvojio nijedan trofej na ATP turu, a učinak koji je ostvario za devet godina bavljenja tenisom na najjačim turnirima je 25 pobjeda i 42 poraza. Novak ima veliki motiv da dođe do titule u Njujorku jer bi tako ponovio uspjeh iz 2011. godine kada je slavio na tri grend slema. Prošle godine ispao je u polufinalu, tako da brani 720 poena na ATP listi.

– Odigrao sam veliki broj mečeva pred Njujork. Mislim da sam spreman za US open. Cilj je sve vreme bio da budem fizički i igrački najspremniji kada dođe vreme. Samopouzdanje je tu iako sam izgubio dva finala. Jedino što su ti porazi promenili je što sam posle razmišljao šta sam uradio loše, analizirao tok mečeva, razgovarao sa svojim timom, posebno sa Borisom Bekerom. Nadao sam se da ću do sada doći do svoje najbolje igre i mislim da sam to postigao – kazao je Đoković.

Od srpskih tenisera danas će na teren još Filip Krajinović koji će u istom terminu kao i Novak igrati protiv Alehandra Gonzalesa iz Kolumbije na terenu 16. Biće to odlična prilika za Filipa da se dokopa drugog kola na nekom grend slemu. Pored Đokovića i Krajinovića, mečeve prvog kola igraće i tri srpske teniserke. Ana Ivanović će igrati prvi meč dnevnog termina na „Artur Ešu“ protiv Dominike Cibulkove od 17 časova. Biće to vjerovatno težak meč za Anu koja će se morati dobro potruditi da dođe u drugo kolo. S druge strane, Jelena Janković bi trebalo da ima dosta lakši posao protiv Ocena Dodan iz Francuske. One će igrati na terenu 13 od 19 časova. Na teren će i Bojana Jovanovski koja od pet časova igra sa Špankinjom Larom Arubarenom na terenu 16. Bojana je u lošoj formi, ali ni Špankinja ne igra dobro tako da se očekuje neizvjestan meč.

Projektovani žrijeb za Đokovića

Žoao Souza (Brazil)

ATP lista: 89

Međusobni omjer: 0:0

Vasek Pospišil (Kanada)

ATP lista: 45

Međusobni omjer: 3:0

Andreas Sepi (Italija)

ATP lista: 25

Međusobni omjer: 10:0

David Gofan (Belgija)

ATP lista: 14

Međusobni omjer: 3:0

Rafael Nadal (Španija)

ATP lista: 8

Međusobni omjer: 21:23

Kei Nišikori (Japan)

ATP lista: 4

Međusobni omjer: 4:2

Rodžer Federer

ATP lista: 2

Međusobni omjer: 20:21

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se