12 C
Zvornik
20. април 2024.

Da li je Nostradamus predvidio rast Islamske države? (video)

Istraživači tvrde da je francuski prorok Nostradamus predvidio težnju islamista da dominiraju Evropom i da će upravo to podstaknuti Treći svjetski rat.

Za ovog proroka se vezuju tačne vizije dolaska Napoleona i Hitlera kao dvije pojave Antihrista. Za treći pojavu Antihrista koja će se pojaviti 27 godina prije Trećeg svjetskog rata prorok je rekao da će biti strašnija od prve dvije.

Mnogi misle da je prorok ovim riječima opisao rast i divljaštva Islamske države.

Jedan sajt o proroku daje i konkretne stihove : „Doći će pokvareni, zli, loši koji će tiranisati Mesopotamiju. Svi će biti prijatelji preljubnice, zemlje loše u svakom smislu“.

Na vebsajtu se daje i objašnjenje da se radi o Iraku poslije invazije SAD i nereda koji su potom izbili, i rasta Al Kaide i Islamske države.

ID će imala za glavni cilj Mesopotamiju (Irak), a njena zastava je crna, metod vladanja tiranija. Drugi Nostradamusovi stihovi po riječima poznavalaca tvrde da će rat početi u Evropi. Po ranijem tumačenju rat je trebao da počne 1999, pa bi trebao da se završi do 2026..

Zbog svega istraživači su kaoAntihriste vidjeli i Sadama Huseina i Osamu bin Ladena. Napad Al Kaide na Njujork je, takođe predvidio francuski prorok. „Godine 1999., sedmog mjeseca sa neba će doći Kralj terora“.

U proročanstvima se navodno pominje rat u Ukrajini, ali i da je lider ID navodni Antihrist, ako i da će krstaška vojska (SAD) okupirati Mesopotamiju (Irak).

Skeptici ipak kažu da bar 50 odsto proročanstava Nostradamusa nije ostvarilo.

Od onih 50 odsto koji su pogođeni, potrebna je jaka doza inspiracije da bi ih povezali sa aktuelnim događajima. Toliko je sukoba na Bliskom istoku da je lako jedan od njih moguće „prepoznati“ u stihovima francuskog proroka.

„Kralj terora“ će navodno se udružiti sa Rusijom za udare na SAD i Evropu, počevši sa nuklearnim napadom na Njujork.

Drugi kažu da će on biti poražen poslije 27 godina, i da će onda zavladati mir u periodu od hiljadu godina.

[mom_video type=“youtube“ id=“8YWvW6UPe0s“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se