15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Čelik se ogradio od ispada i vrijeđanja publike, ali ne i osudio njihovo ponašanje

Dan nakon što je iz Fudbalskog kluba „Drina“ stiglo saopštenje u kome je javnost obavještena o govoru mržnje i vrijeđanju na nacionalnoj osnovi, kojima su bili izloženi fudbaleri i članovi Drine na susretu koji je odigran u Zenici protiv Čelika, oglasili su se i iz Nogometnog kluba „Čelik“.

U saopštenju se navodi da se Čelik ograđuje od ispada i vrijeđenja od strane publike upućenih gostujućoj ekipi, ali je izostala osuda ovog nemilog događaja.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

„Povodom natpisa u medijima NK „Čelik“ Zenica se ograđuje od ispada i vrijeđanja od strane publike upućenih gostujućoj ekipi FK „Drina“ Zvornik na prvenstvenoj utakmici odigranoj 08. 08. 2015. godine između NK „Čelik“ Zenica i FK „Drina“ Zvornik.

NK „Čelik“ Zenica je oduvijek u svojim redovima imao igrače svih nacionalnosti a tako je i sad, a u proteklim desetljećima postojanja u Klubu su radile plejade nogometaša, sportskih radnika, rukovodilaca koji su dostojanstveno nosili dres i predstavljali Klub te utkali svoje znanje, vještine i moralne vrijednosti stvorivši renome i tradiciju na koju smo ponosni. U tako bogatoj istoriji našeg Kluba uvijek smo imali sjajne odnose sa svim klubovima i poznato je da su gosti u Zenici imali odličan prijem. Kao tada i danas opredjeljenja NK „Čelik“ Zenica su ista, to su istorijske činjenice i temelji na kojima klub zasniva postojanje.“

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se