20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Beograđanin poručio: Srbi ne idite u Hrvatsku

DUBROVNIK/ZAGREB – Beograđanin M.R, kome su nepoznati vandali u Dubrovniku oštetili vozilo i ispisali neprimjerene sadržaje, preporučio je svim Srbima da ne dolaze u hrvatsku jer je, kako kaže, zbog proslave Oluje atmosfera ponovo pregrijana.

„Bili smo ranije u Kuparima i na plači Coral Cava beach na Babinom kuku i nismo imali nikakvih neugodnosti. Tamo je bilo još vozila iz Srbije i Crne Gore i nisam čuo da su imali problema“, ispričao je mladić za Dubrovački vijesnik.

Dodao je da je sa svojim prijateljima ranije bio i u Konavlima i na Pasjači, gdje takođe nije bilo problema.

Oštećeni automobil marke „Mercedes“ je, kaže, očevo vlasništvo i ne zna kako će on reagovati na štetu koja nije mala.

Kada je incident prijavio policiji došle su, kaže, dvije patrole, a potom i treće vozilo s krim-inspektorima.

„Svi su bili ok i vrlo profesionalni, ali to neće rešiti 2.000 evra štete, na koliko ju je u Trebinju procenio majstor“, ispričao je M.R.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska intenzivno radi na pronalasku počinitelja koji je juče poslijepodne oštetio vozilo beogradskih registarskih tablica tako što je oštrim predmetom urezao natpise neprimjerenog sadržaja.

Rekapitulirajući događaj M.R. kaže da će teško ponovo doći u Hrvatsku.

„Preporučujem svim Srbima da ne dolaze jer je zbog proslave Oluje atmosfera ponovno pregrejana. Prijatelji u mojoj pratnji prvi su put došli u Hrvatsku i sve do incidenta su bili oduševljeni“, naveo je on i dodao da zna da, kako je rekao, kretena svuda ima, ali su se devojke iz društva osećale neugodno dok su ih neki momci komentarisali u negativnom kontekstu.

„Devojske su se tresle i od straha su plakale dok su na parkingu čekale dolazak policije“, naveo je.

Dubrovački dnevnik piše da mladić i njegovi prijatelji iz Beograda ogorčeni.

Portal index.hr prenio je ranije danas da su nepoznati počinioci oštetili vozilo tako što su u blizini plaže Pasjača u Konavlima na njemu urezali natpise – „Niste dobrodošli“ i „Oluja 1995 mrš“.

Osim neprimjerenih poruka, vandali su se i na druge nacine iživljavali na vozilu koje je pretrpjelo niz vidljivih oštećenja.

Inače, riječ je o dva mlada studentska para iz Beograda, državljanima Srbije.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se