23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornička džudistkinja na Olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju

Na pres konferenciji održanoj u Olimpijskom komitetu BiH, zvanično je predstavljen BH tim za Ljetni Evropski Olimpijski festival mladih (EYOF) Tbilisi 2015.

Prisutnim medijima su se obratili predsjednik OK BIH Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BIH prof.dr.Izet Rađo, učesnici EYOF-a Tbilisi 2015 i predstavnici strukovnih sportskih saveza.

Ovo je 13. po redu Ljetni Evropski Olimpijski Festival Mladih, koji će se održati u Gruziji –Tbilisi u periodu od 26.07. do 01.08. 2015. Učestvovati će preko 3800 sportista iz 50 evropskih zemalja.

Takmičenja će se održati u devet  sportova: atletika, džudo, tenis, gimnastika, biciklizam, plivanje, odbojka, rukomet i košarka.

BH tim predvođen šefom misije Samrom Jurišić i zamjenikom Bojanom Železnikom,  će nastupiti u slijedećim sportovima:

Atletika: Lamija Pašalić, Mediha Salkić, Katarina Lemez i Belmin Mrkanović, te trener Jasmin Mujić

Džudo: Teodora Božović, Toni Miletić, Filip Stojak, Aleksandar Krsmanović, te trener Dragan Božović

Sportska gimnastika: Sergej Malić Čorni, te trener Siniša Kovačević

Plivanje: Emina Pašukan, Kosta Vrkeš, Mihajlo Čeprkalo, Angelo Simić, te trener Goran Grahovac

Košarka: Kadetska reprezentacija BiH

Čast da nosi zastavu  Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja će imati najbolji strijelac Evropskog košarkaškog kadetskog prvenstva, Đanan Musa.

Na EYOF-u će i Zvornik imati svoje predstavnike. Mlada zvornička džudistkinja, Teodora Božović predstaviće se u džudou, a džudo selekciju vodiće trener zvorničkog Srpskog Sokola, Dragan Božović.

– Nadam se da ću u Tbilisiju samo potvrditi dobru formu, nastaviti u dobrom ritmu i vratiti se sa dobrim rezultatom. Konkurencija će biti jaka, ali trener Dragan Božović me dobro spremio. Naporno smo radili i očekujem uspjeh – rekla nam je Teodora Božović.

Nakon press konferencije mladi sportisti su imali sastanak i kratku edukaciju sa predstavnicima Antidoping agencije BiH, o osnovama borbe protiv dopinga i pravima i obavezama sportista u proceduri antidopinga.

Želimo puno sreće i uspjeha na borilištima našim mladim sportistima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se