5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Zbog svastike kazna: Hrvatskoj 100 hiljada evra i jedan bod

ZAGREB – Hrvatski nogometni savez (HNS) kažnjen je oduzimanjem jednog boda, dvije utakmice bez gledalaca i 100 hiljada evra kazne zbog incidenta s iscrtavanjem svastike na Poljudu!

Uoči susreta s Italijom, odigranog 13. juna, još uvijek nepoznati počinitelji ugravirali su zloglasni simbol u poljudsku travu.

UEFA je odredila HNS-u da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama ne može igrati na stadionu Poljud (Hrvatskoj je preostao domaći susret s Bugarskom).

Reprezentacija tako nastavljaja kvalifikacije s 13 umjesto osvojenih 14 bodova, ali usprkos tomu ostaju prvoplasirana ekipa u skupini.

Ovo je nastavak teških kazni HNS-u zbog ponašanja huligana.

Podsjećamo, Hrvatska je zbog izgreda huligana na utakmici Italija – Hrvatska bila kažnjena zatvaranjem jedne tribine i 80 hiljada evra, a zbog rasističkog ponašanja na susretu Hrvatska – Norveška igranjem pred praznim stadionom i 55 hiljada evra.

Partl i njegovih devet delegata još se nisu našli u situaciji da kažnjavaju savez zbog rasističkih izgreda tokom utakmice bez publike.

Hrvatska je poznati recidivist. Tribine Poljuda suspendovane su, podsjetimo, zbog prekida koji su hrvatski navijači izazvali na San Siru u prvom kvalifikacijskom ogledu s Italijom u grupi za EURO 2016.

HNS se na ovu kaznu može žaliti UEFA-i, a potom i CAS-u.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se