8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Zakazale bezbjednosne agencije na nivou BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić izjavio je da su napadom na premijera Srbije u Srebrenici dodatno narušeni odnosi između BiH i Srbije i da je to proces koji se dešava već najmanje šest mjeseci.

„U februaru smo dobili prvu informaciju o aktivnostima za razne rezolucije. U ovih pola godine je politika, ne samo iznutra, nego i izvan BiH, bila zaoštravanje odnosa i to je kulminiralo juče na komemoraciji u Srebrenici“, rekao je Bosić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da će jučerašnji događaj možda „razgolititi“ ko je taj ko ne želi napredak, bolje odnose i pomirenje na ovom prostoru, te dodao da su učinjena dva koraka nazad i ostala je rana koja sigurno izvjesno vrijeme neće biti zaliječena.

„Mislim da je problem što nije bilo nikakve saradnje između policijskih službi. Zakazale su bezbjednosne agencije u Sarajevu. Ne mogu da vjerujem da nije bilo moguće obezbijediti prazan prostor u tih 20-ak metara kuda je delegacija Srbije trebalo da izađe“, dodao je Bosić.

Govoreći o obnoviteljskoj skupštini Izvornog SDS-a danas u Banjaluci, Bosić je rekao da predsjednik SNSD-a Milorad Dodik „pokušava da napravi svoj SDS“ kao što je to bio slučaj sa strankom Dragana Kalinića na pretprošlim izborima, pa Dragomira Jovičića na prošlim.

Na pitanje novinara da li je Slobodan Savić isključen iz SDS-a zato što je sarađivao sa vlastima Republike Srpske, Bosić tvrdi da takve konstrukcije „nemaju veze“.

On kaže da je Savić uložio žalbu Glavnom odboru SDS-a, a prethodno se razišao sa većinskim mišljenjem u paljanskom odboru SDS-a i različito glasao u Skupštini grada Pale.

„To nije usamljen slučaj, ali je problem što se takvi slučajevi pokušavaju prikazati kao cijepanje SDS-a“, kaže Bosić.

U Prijedoru je danas održana centralna manifestacija obilježava Petrovdana, krsne slave SDS-a.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se