1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

VJEROVALI ILI NE: Grčki pilot sa F-16 odletio u Tursku, na bankomatu digao 2.000 evra i vratio se kući

Neimenovani pilot grčkog ratnog vazduhoplovstva navodno je oteo svoj lovački avion F-16 i sletio u susjednu Tursku kako bi na bankomatu podigao 2000 evra, i time izbjegao strogo ograničenje na podizanje gotovine u Grčkoj, javlja britanski Telegraf.

Pilot je patrolirao iznad grčkog otoka Samosa u subotu, kada je ‘iznenadno promijenio kurs i uputio se prema napuštenoj sletnoj stazi’ u gradu Soke, samo tri kilometra daleko na zapadu Turske, tvrdi francuski vazduhoplovni portal.

Nakon toga, ‘sakrio’ je avion vrijedan 15 miliona dolara u obližnjem hangaru i krenuo prema centru grada, gdje je podigao oko 2000 evra u turskim lirama s tri bankomata, i potom ih razmijenio u evre u mjenjačnici. Potom je ponovno uzletio sa svojim avionom i vratio se u bazu Nea Anchialos u Grčkoj.

Dužnosnik grčke vlade priznao je da je čuo za incident ali ga je odbio komentarisati.

U Grčkoj je i dalje dozvoljeno podići najviše 40 evra dnevno na bankomatima, a pred bankama, gdje se može podići 60 evra, nalaze se veliki redovi.

Grčka novinska agencija objavila je u ponedjeljak kako uskoro više neće biti moguće podizati gotovinu u inostranstvu s grčkim kreditnim karticama, već samo obavljati kupovinu roba i usluga, što je mogući razlog za nesvakidašnje ponašanje grčkog pilota.

(Jutarnji.hr)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se