23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Više detalja o pucnjavi nakon obdukcije

ISTOČNO SARAJEVO – Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu objaviće više detalja o jučerašnjoj pucnjavi na magistralnom putu Vraca-Trebević, u kojoj je jedno lice ubijeno, nakon obdukcije tijela stradalog, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Iz Okružnog tužilaštva navode da je istraga o ovom događaju u toku.

Lice čiji su inicijali A.Đ. /32/ ubijeno je u razmjeni vatre sa pripadnicima MUP-a Sarajevskog kantona na magistralnom putu Vraca-Trebević, nedaleko od pansiona „Bob“ u Istočnom Sarajevu, potvrdili su juče Srni izvori bliski bezbjednosnim agencijama u BiH.

Pucnjava se dogodila tokom potjere u kojoj su pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona pratili vozilo marke „škoda“ za čijim je upravljačem bio nastradali, a na mjestu suvozača bila je žena čiji su inicijali L.M.

Kada je policija sustigla vozilo došlo je do razmjene vatre u kojoj je ranjen A.Đ. On je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je preminuo od zadobijenih povreda.

Pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona uhapsili su L.M. i predali je pripadnicima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, jer se događaj desio na području pod njihovom kontrolom.

Nije jasno šta se dogodilo

Nakon drame koja se juče dogodila na području Grbavice, ali potom i Istočnog Sarajeva, kada je u razmjeni vatre sa policijom ubijen Adis Đorđijević iz Sarajeva, još uvijek nije poznato ko je zapravo ispalio smrtonosni hitac u ovoga mladića, piše Klix.ba.

– Još uvijek nije jasno šta se dogodilo i teško će biti utvrditi detalje. Uviđaj je trajao do devet sati sinoć i još uvijek pokušavamo utvrditi ko je prvi pucao, da li je bilo bitke oko pištolja – rekla je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Ono što je poznato za sada jeste da je policiji prijavljeno da je u ulici Hamdije Čemerlića u Sarajevu nepoznata muška osoba u auto Škoda Fabia ugurala nepoznatu žensku osobu, nakon čega se automobil udaljio prema Zagrebačkoj ulici, a kasnije prema naselju Vraca i dalje u Istočno Sarajevo.

Odmah potom započela je policijska potjera za Fabijom u kojoj se par nalazio. Policija je sustigla vozilo u Miljevićima i došlo je do pucnjave u kojoj je teže ranjen Adis Đorđijević koji je nedugo potom od zadobijenih povreda preminuo na Kliničkom centru u Sarajevu.

Ono što je zanimljivo jeste da je navodno Adis Đorđijević bio u ljubavnoj vezi sa Lejlom.

Đorđijević je itekako poznat organima gonjenja, kao i njegov otac Mirsad. U februaru 2011. Adis Đorđijević je uhapšen pod sumnjom da je 13. februara te godine u sarajevskom klubu Hacienda pokušao ubiti Džengisa Halilovića.

Prijeteći bombom branio sina

Džengis Halilović je tada zadobio po život opasne povrede stomaka. U KCUS su ga tada dovezli prijatelji koji su kazali da je na ulici pao na dijelove razbijene flaše i tako se povrijedio. Međutim, policija je radeći na rasvjetljavanju tog slučaja u Starom Gradu obišla više mjesta, ali nije pronašla nikakve tragove koji bi ukazivali na to da su povrede nastale na način koji su naveli prijatelji povrijeđenog. Kasnije se došlo do saznanja da se u vezu sa tim pokušajem ubistva može dovesti Đorđijević.

Pošto mu je određen pritvor, njegov otac je u policijsku stanicu ušao sa bombom prijeteći da će je aktivirati ukoliko policija ne oslobodi njegovog sina za kojeg je tvrdio da je nevin. Nakon dvoiposatnih pregovora odložio je bombu i predao se policiji.

Đorđijević je krajem januara 2010. godine na Mejtašu zadobio teške i po život opasne povrede nanesene nožem. Nekoliko mjeseci kasnije, policija je zbog ovog pokušaja ubistva privela u to vrijeme maloljetnog Aleksandra Lazarevskog.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se