14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

U Zvorniku počeo Četvrti međunarodni moto skup

ZVORNIK – Na Gradskoj plaži u Zvorniku juče je otvoren Četvrti međunarodni moto susret bajkera sa oko 470 učesnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Organizator ovog skupa, koji je otvoren sinoć, je zvornički Moto klub „Drinski soko“.

Zamjenik predsjednika ovog kluba Milan Lučić rekao je da će, u okviru skupa, bajkeri organizovati vožnju do Đurđev Grada, gdje će obići hram Svete Petke Trnove, kao i džamiju na Kula gradu, te napraviti zajedničke fortografije.

„Vožnjom do hrama i džamije želimo da pokažemo da osuđujemo teroristički napad na Policijku stanicu u Zvorniku i napad na bajkere iz Srbije u Sarajevu“, rekao je Lučić i naglasio da ovim aktivnostima bajkeri hoće da pokažu da njeguju druge vrijednosti i da pošalju poruke mira i tolerancije.

Napopmenuvši da je ulaz u kamp na bajkerske manifestacije slobodan za sve građane, Lučić je rekao da će svi koji žele i mogu, davanjem priloga u dvije kutije, koje će biti postavljene u okviru bajkerskog kampa, pomoći liječenje dvogodišnjeg dječaka iz Zvornika.

U okviru bajkerskog druženja, koje će trajati do 12. jula, sinoć je u bajkerskom kampu na plaži održan koncerti zvorničke grupe „Morison“, „Seizmos“ iz Banje Koviljače, dok će večeras nastupiti rok grupe „Arka“ iz Bijeljine i „Variola vera“ iz Istočnog Sarajeva.

Bajkeri će danas održati defile magistralnim putem od Zvornika do Karakaja i nazad, nakon čega će na Gradskoj plaži biti održane bajkerske igre.

Zatvaranje kampa planirano je u nedjelju 12. jula.

Moto skup podržala je i neprofitna koalicija „Za pozitivan Zvornik“, navodeći da podržava svoju članicu Moto klub „Drinski soko“, te da se pridružuje njihovoj organizaciji ovog međunarodnog moto skupa sa sloganom „Za mir, zajedništvo i srećnu budućnost“.

„Cilj nam je da zajednički promovišemo principe međusobnog uvažavanja i razumijevanja i da iz Zvornika pošaljemo glasne i pozitivne poruke koje doprinose razvoju tolerancije, razbijanja predrasuda i govora mržnje“, navodi se u saopštenju koalicije „Za pozitivan Zvornik“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se