8.1 C
Zvornik
26. април 2024.

U Zvorniku od 31. jula do 2. avgusta „Kampomanija“

ZVORNIK – U Zvorniku će od 31. jula do 2. avgusta biti održan Regionalni omladinski kamp pod nazivom „Kampomanija“ na kome se očekuje učešće oko 300-400 mladih ljudi iz Republike Srpske i Srbije.

Bojana Ivanović ispred organizatora – Omladinskog savjeta Zvornik rekla je da je ovo prvi kamp ove vrste u Zvorniku, te da će biti smješten na obali rijeke Drine.

Dragana Spasić, predsjednica OMS Zvornik rekla je da je program kampa koncipiran tako da će učesnici imati slobodne, ali i obavezne aktivnosti.

– Obavezne su posjeta gradskom muzeju, Turističkoj organizaciji opštine i slikarskoj radionici „Paleta“. Od slobodnih aktivnosti izdvajamo regatu na rijeci Drini koja će biti održana 1. avgusta, te izlet na Đurđevgrad i realizaciju nekih rekreativnih aktivnosti poput „pejtnbola“. Takođe, u okviru kampa će se odvijati i tradicionalna manifestacija „Dani sporta“ tako da će učesnici moći da učestvuju i na turnirima košarke i odbojke na pijesku – rekla je Spasićeva.

Tamara Gajić, koordinator kampa, najavila je da će gosti kampa biti iz Beograda, Bijeljine i okolnih opština, njih oko 200, dok će ostali biti iz Zvornika, zbog čega se očekuje da broj učesnka bude 300 do 400.

– Osnovni cilj održavanja kampa jeste stvaranje tradicionalnog omladinskog kampa koji će zbližavati mlade ljude iz cijele BiH i regiona, a želja nam je i da „Kampomaniju“ učinimo prepoznatljivim zvorničkim brendom koji će sa godinama rasti i širiti se. Naš kamp će podrazumijevati druženje, zabavu, razmjenu iskustava omladinskih organizacija, ali ćemo imati i kulturne sadržaje – istakla je Gajićeva.

Ivanovićeva je rekla i da će se sva dešavanja prije i tokom trajanja kampa moći pratiti na Fejsbuk stranici kampa.

Pokrovitelj „Kampomanije“ je Opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se