2 C
Zvornik
20. април 2024.

U SŠC „Petar Kočić“ stigla UNICEF-ova donacija

Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ dobio je od UNICEF-a sprave i opremu za sale za fizičko vaspitanje vrijednosti oko 8.000 dolara.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić istakla je da se radi o izuzetno značajnoj donaciji koja sadrži odskočnu dasku, kozlić, strunjače, mornarske merdevine i konopce, niskua gredu, švedsku klupu, golove za mali fudbal, koševe, sto i rekete za stoni tenis, lopte za fudbal, košarku i rukomet, kaveze za lopte, mreže za odbojku, čunjeve, digitalnu štopericu, pištaljke, pumpe za lopte.

– Ovo je izuzetno vrijedna i za nas značajna donacija, a od UNICEF-a očekujemo i donaciju kompletne opreme za laboratorijske vježbe za biologiju, hemiju i fiziku. Tokom ljeta iz naših sredstava prikupljenih od upisnine i iz materijalnih sredstava koja dobijamo od opštine okrečili smo dio učionica, prefarbali radijatore, te kupili 90 stolica za tri učionice – rekla je Pisićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će škola od Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika dobiti donaciju za opremanje kuhinje za poslastičare – konobare.

– I to bi nam bila izuzetno značajna donacija, jer bi od toga napravili kuhinju za učeničku praksu i afirmativno bi bilo uopšte za tu struku. Naime, u našoj školi značajan je trend povećanja broja kuvara u posljednje dvije godine, zbog čega smo ove godine riješili da uvedemo poslastičare-konobare, međutim, za poslastičare nije veliko interesovanje. Mislimo da bi kroz tu praksu i afirmaciju zanimanja, zainteresovanost subjekata koji žele da zaposle tu djecu i dobrom organizacijom u školi i opremljenošću za praktičnu nastavu to značajno doprinelo povećanju interesovanju za narednu godinu – smatra Pisićeva.

Ona je napomenula i da je krajem školske godine instalirano novih osam kamera u školi čime je video-nadzorom pokrivena i spoljašnjost škole i svih pet ulaza, dok je ranije sa tadašnjih osam kamera bila pokrivena samo unutrašnjost.

Pisićeva je rekla da je, kao i svake školske godine, u ovoj školi uvijek dovoljan broj učenika zainteresovanih za upis, pa je tako i ove godine upisano 10 odjeljenja, od kojih devet sa po 26 učenika i jedno sa 20 učenika.

– Na žalost, morali smo neke učenike koji nisu imali adekvatan uspjeh odbiti, a možemo se pohvaliti da je ove godine, pored velikog interesovanja odličnih učenika za medicinsku školu, bilo i veliko interesovanje i za gimnaziju koja je takođe skoro potpuno popunjena sa odličnim učenicima. Upisano je 254 učenika od planiranih 260 i to u medicinsku struku su upisana dva odjeljenja medicinskih tehničara, u gimaziji tri odjeljenja opšteg i jedno odjeljenje jezičkog smjera, kao i dva odjeljenja ekonomskih tehničara, odjeljenje turističkih tehničara, te u ugostiteljskoj struci jedno mješovito odjeljenje trećeg stepena poslastičar-konobar gdje smo upisali 20 učenika – rekla je Pisićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se