8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Sutra za 10 stepeni niža temperatura vazduha

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje promjenjivo oblačno i prijatnije vrijeme uz temperaturu vazduha za 10 stepeni nižom u odnosu na danas.

Ujutro će još ponegdje biti slabe kiše, a popodne su mogući pljuskovi u planinama i na istoku, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana u većini predjela biće suvo, sunčano ili sa sunčanim intervalima. Uveče se na sjeveru ponovo očekuje više oblaka.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u planinama pojačan.

Jutarnja temperatura vazduha od 14 do 19, a najviša dnevna od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

Na jugu će tokom dana biti vedro i toplije u odnosu na ostale krajeve. Jutarnja temperatura vazduha biće do 23 stepena, a najviša dnevna do 35 stepeni Celzijusovih.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da preovladava vedro vrijeme.

Banjaluka i Mostar danas su bili najtopliji gradovi sa 38 stepeni. Samo stepen niže – 37 bilo je u Višegradu, Zenici i Bihaću, dok je u u Bijeljini, Doboju, Prijedoru, Tuzli, Srpcu, Novom Gradu i Ribniku 36 stepeni Celzijusovih.

U Trebinju, Zvorniku, Neumu, Jajcu, Sanskom Mostu, Gradačcu izmjereno je 35 stepeni, u Sarajevu, Mrkonjić Gradu, Bileći, Goraždu, Rudom, Drvaru 34, u Foči i Srebrenici 33, u Livnu 32 stepena, a u Nevesinju 31 strepen.

Na Han Pijesku, Mrakovici i u Gacku 30 stepeni, u Kupresu, Kalinoviku i na Ivan-sedlu 29, na Čemernu 27, a na Bjelašnici 20 stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se