10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Suđenje bivšoj mis BiH u avgustu

SARAJEVO – Suđenje bivšoj mis BiH Slobodanki Tošić (29) iz Han Pijeska, optuženoj za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi i učestvovanju u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, počeće 17. avgusta.

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara najavio je da će do početka suđenja precizirati optužnicu. Istakao je da će optužbi biti dovoljno tri ili četiri ročišta da okonča dokazni postupak.

Branilac optužene advokat Vlado Adamović rekao je da će se o svemu izjasniti kada dobije preciziranu optužnicu.

Dodao je da će sudu uputiti prijedlog da se Tošićevoj ukine pritvor jer nije istina da je bježala i da nije dolazila u Han Pijesak, gdje je prijavljena kod majke. Tošićeva je istakla da nije nikakav bjegunac, niti se osjeća krivom za djela za koja je terete.

Nju je Tužilaštvo BiH u okviru predmeta „Lutka“ optužilo za umiješanost u pokušaj ubistva Đorđa Ždrale, koji se trenutno nalazi u zatvoru i zbog ubistva bivšeg načelnika Uprave policije MUP-a RS Ljubiše Savića Mauzera. Njen predmet je od ostalih optuženih razdvojen na zahtjev njenog advokata. Tošićeva je i bivša djevojka Darka Eleza, koji je u predmetu „Lutka“ optužen sa još 31 osobom. U predmetu „Lutka“ trenutno se sudi Bojanu Cvijanu i još 20 optuženih za više ubistava, pljačku oko 1,8 miliona maraka iz Pavlović banke i druga teška djela.

Tošićeva je početkom jula uhapšena u Hrvatskoj na osnovu potjernice koja je za njom raspisana zbog bjekstva. Nakon izručenja BiH određen joj je pritvor u kojem se i danas nalazi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se