23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Štab akcije Srebrenica 2015 nastavlja pripreme prema planu

BIJELJINA – Pripreme za obezbjeđenje komemorativnog skupa u Potočarima i „Marš mira“ provode se prema planu, saopšteno je nakon današnjeg sastanka Štaba akcije „Srebrenica 2015“ koji je održan u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

U saopštenju se navodi da su donesene određene smjernice i definisane dalje aktivnosti kako bi oba skupa u Srebrenici prošla bezbjedno.

Ovo je bio treći sastanak Štab akcije na kojem su analizirane dosadašnje aktivnosti u pripremi obezbjeđenja skupova u Srebrenici, a učesnici su informisani i o aktivnostima koje preduzima Organizacioni odbor za obilježavanje dvadeset godina od stradanja Bošnjaka.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici drugih bezbjednosnih agencija koje će preduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti, kao što su Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, Sipa, OBA, MUP Federacije BiH i Tuzlanskog kantona, predstavnici Policije Brčko distrikta i Granične policije.

Među učesnicima sastanka o pripremi za obezbjeđivanje komemoracije u Srebrenici bili su predstavnici Međunarodnog programa Ministarstva pravde SAD za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga /ICITAP/ i EUFOR-a.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se