9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Rusima omogućeno da grade hotel na Jahorini vrijedan 50 miliona KM

PALE – Zaključivanjem ugovora o zamjeni nepokretnosti između Vlade Republike Srpske i opštine Pale omogućeno je ruskim investitorima da prošire ranije kupljenu parcelu na Jahorini i grade hotel od 20.000 metara kvadratnih, vrijedan 50 miliona KM.

Ruski investitori ranije su kupili dio zemljišta i nekadašnji Dom Mladost, a sklapanjem ovog ugovora, koji se odnosi na neizgrađeno građevinsko zemljište koje se nalazi u obuhvatu Regulacionog plana posebnog područja Jahorina, omogućeno im je da prošire građevinsku parcelu i grade hotel.

Ističući da je zamjenom građevinskog zemljišta riješen dugogodišnji problem u obostranu korist, načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je da je izgradnja hotela najveća investicija na ovom području od završetka rata do danas iza koje stoji konzorcijum ruskih firmi.

Iz opštine Pale saopšteno je da je Kovačević ukazao da su efekti izgradnje hotela na Jahorini višestruki za Pale, jer će biti angažovana građevinska operativa, a da će nakon njegove izgradnje biti zaposleno 150 radnika sa ovih prostora.

„Ovo je izuzetno pozitivan potez u vrijeme kada se mnogo opština u Srpskoj suočava sa krizom i bori za puko preživljavanje. Samo od prodaje zemljišta u opštinski budžet će se sliti više od 3,5 miliona KM, koje ćemo usmjeriti na realizaciju drugih infrastrukturnih projekata“, istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, ovo je dodatni zamajac u nastavku razvoja opštine i već se prave planovi za budućnost jer postoje i drugi investitori koji žele da ulažu u Pale i Jahorinu.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević ističe da potpisani ugovori za Jahorinu i turističku ponudu znači mnogo s obzirom na to da se otvara mogućnost izgradnje novih hotela, ali i dodatnih sadržaja koji će dopuniti i zimski i ljetnji sadržaj na Jahorini.

„Za Jahorinu bi mnogo značilo da bude povećan broj ruskih gostiju. Poznato je o kakvim se turistima radi i oko njih se treba potruditi, što ćemo i učiniti“, kaže Spasojevićeva.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se