5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Pronađeno krilo koje je pripadalo avionu Malezija erlajnsa? (video)

KUALA LUMPUR – Zamjenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je danas da je „gotovo siguran“ da dio olupine pronađen na obali ostrva Reinion u Indijskom okeanu pripada nestalom boingu 777 „Malezija erlajnsa“, koji je nestao u martu prošle godine.

„Gotovo je sigurno da pronađeni dio krila aviona pripada boingu 777. To mi je rekao naš glavni istražitelj“, rekao je Kapravi novinarima, a prenio Rojters.

Istražitelji avionskih nesreća zaputili su se danas prema Reinionu kako bi utvrdili da li dio olupine aviona pronađen na obali te francuske ostrvske teritorije pripadaju nestalom avionu „Malezija erlajnsa“ na letu MH370.

Dva metra dugački dio olupine, za koji se čini da je dio krila aviona, pronašli su juče ljudi koji su čistili jednu plažu na Reinionu.

To otkriće je podstaklo nade u Maleziji i širom sveta da bi mogla da bude rešjena jedna od najvećih misterija u sektoru avijacije, misterija nestanka malezijskog boinga 777 u martu 2014. godine.

Avion na letu MH370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Južnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema sjeveru.

Vlasti vjeruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi za to.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se