9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Peti ZUUM-ovi „Dani sporta“

ZVORNIK – Ove godine po peti put zaredom u Zvorniku će se održati Zuumovi „Dani sporta“, sportska manifestacija koja kroz niz turnira okuplja amaterske sportiste na takmičenjima.

Od 30. jula u Zvorniku na terenima kod osnovne škole i na gradskoj plaži održaće se tri turnira, u basketu „tri na tri“, odbojci na pjesku i turnir u fudbalu na pjesku.

Kako nam je rekao jedan od organizatora ispred Zvorničko urbanog udruženja mladih – ZUUM, Veljo Tijanić, manifestacija ove godine proslavljamo mali jubilej, pet godina.

-Pet godina ZUUM-ovih dana sporta, drago mi je što smo uspjeli da sačuvamo tradiciju. Zahvaljujem se Opštini Zvornik koja je pokrovitelj ove manifestacije, zahvalio bi se i KK Drina i OK Drini koji su pomogli u organizovanju same manifestacije – rekao nam je Tijanić

Turnir u basketu „3 na 3“ održaće se na terenu kod osnovne škole „Sveti Sava“ i igraće se po novim FIBA pravilima. Na ovom turniru igraće se u dvije katergorije, seniori i mlađe kategorije – ’99. godište i mlađi. Za prijavu seniorske ekipe kotizacija je 30 KM, a nagrada za pobjednika je 500 KM, dok je kotizacija za mlađe kategorije 10 KM, a nagrada će biti cjelokupni iznos prikupljen od kotizacije. Prijave za ovaj turnir traju do 30. jula, do 13 časova.

Turnir u odbojci na pjesku „2 na 2“ igraće se na terenu na gradskoj plaži u Zvorniku. Ovaj turnir počeće 1. avgusta u 12 časova kada će se igrati u kategoriji žena, dok je za 2. i 3. avgust planiran turnir u muškoj i mješovitoj selekciji. Prijave za ovaj turnir su besplatne.

Turnir u fudbalu na pjesku biće održan na terenu na gradskoj plaži i imaće prommotivni karakter. Igraće se u tri kategorije, ’98. godište i mlađi, ’02. godište i mlađi i ’05. godište i mlađi. Prijave na ovaj turnir su besplatne, a učesnici će dobiti diplome.

Pokrovitelj Dana sporta je Opština Zvornik, dok su manifestaciju pomogli još, kafe Taverna, kafe Flamingo, The Pub, AS Oglas, Pera Ždera, Naša Kafana, Bet in kladionica, Dom omladine Zvornik, OŠ Sveti Sava Zvornik i Zvornik Danas.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se