18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ojačati ekonomsku saradnju BiH i Grčke

Predstavnici Parlamentarne skupštine BiH i grčki ministar inostranih poslova BiH Nikos Kocijas istakli su da će predstavnici dvije zemlje u narednom periodu preduzeti niz koraka koji će ojačati ekonomsku saradnju, posebno u oblasti izgradnje putne i željezničke infrastrukture, odnosno evropskih koridora čiji dijelovi prolaze i kroz BiH, kao i u oblasti energetike.

Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić i Kocijas konstatovali su da su politički odnosi BiH i Grčke na izuzetno visokom nivou i saglasili se da bi takve odnose trebalo da prati i bolja saradnja na ekonomskom planu.

Tokom današnjeg sastanka u Sarajevu rečeno je da će Grčka, uprkos krizi kroz koju prolazi, nastaviti da pruža punu političku podršku, kao i ekspertsku i tehničku pomoć BiH na njenom putu ka EU.

Naglašeno je da zapadni Balkan, bez obzira na sve probleme sa kojima se suočava, u bliskoj budućnosti mora postati dio evropske zajednice država i naroda.

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH zahvalilo je ministru inostranih poslova Grčke za prijateljski odnos i podršku i uputilo poziv predsjednici parlamenta Grčke Zoe Konstantopulo da posjeti BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se