12 C
Zvornik
23. април 2024.

Očekuju se izvještaji policijskih agencija o napadu na Vučića

Tužilaštvo BiH očekuje da u najkraćem roku dobije izvještaje od svih policijskih agencija kojima je izdata naredba za provođenje istražnih aktivnosti i prikupljanje dokaza nakon napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da bi tužilac donio odluku o preduzimanju daljih radnji u predmetu.

U saopštenju Tužilaštva BiH se podsjeća da je odmah nakon napada na premijera Srbije, tužilac BiH izdao policijskim agencijama naredbu za provođenje istražnih aktivnosti i prikupljanje dokaza o navedenom događaju.

Postupajući tužlac BiH juče je izdao i pisanu naredbu Agenciji za istrage i zaštitu /SIPA/ za provođenje istražnih radnji, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalnoj upravi policije da dostave do sada prikupljene dokaze.

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredeni kriminal i korupciju, danas je, radi što efikasnijeg prikupljanja dokaza, donio odluku o raspisivanju javne objave u skladu sa zakonom, radi efikasnijeg prikupljanja dokaza.

Napad na premijera Vučića okvalifikovan je kao krivično djelo „ugrožavanje lica pod međunarodnom pravnom zaštitom“.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se