24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Obilježeno osnivanje Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca

Polaganjem vijenaca na Spomenik za 1080 poginulih boraca i posjeta Spomen sobi, u Zvorniku je danas obilježena 17-ta godišnjica od osnivanja Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik.

Sekretar ove organizacije Milivoje Marković rekao je da se još traži 30 nestalih civila i 24 pripadnika Vojske Republike Srpske sa ovog područja, od kojih je većina nestala na Glođanskom brdu kod Zvornika kada su muslimanske snage 6. novembra 1992. godine ubile 126 srpskih vojnika.

Marković je rekao da se intenzivno vrši pritisak da se razriješi sudbina nestalih srpskih vojnika i civila, ali da Tužilaštvo BiH i Institut za nestala lica BiH godinama opstruišu pronalazak srpskih žrtava.

Maković je rekao da će na godišnjicu osnivanja ove organizacije biti analizirani sveukupni rezultati njenog postojanja, kao i razgovori sa članovima porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Polaganju vijenaca prisustvovale su porodice zarobljenih i poginulih boraca, predstavnici Udruženja ratnih vojnih invalida, te zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović i načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Zvornik Željko Smiljanić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se