10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

„Naši anđeli“ u nedelju slave krsnu slavu

ZVORNIK – Zvorničko Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Naši anđeli“ u nedelju 19. jula, proslaviće svoju slavu Prepodobnog Sisoja Velikog. Slava i lomljenje kolača biće obavljeno u prisustvu članova udruženja, predstavnika Opštine, donatora i drugih gostiju u crkvi u Čelopeku.

Predsjednica Dragana Čupović rekla je da udruženje broji 140 porodica sa 578 djece. Članove udruženja često pomažu Crveni krst Zvornik, Svetosavska omladinska zajednica, te humantarne organizacije „Nemanjići“ Tićino i „Srbi za Srbe“ iz Čikaga. Izuzetno dobra saradnja postoji sa Opštinom Zvornik, a udruženje ima i donatore čije su donacije veoma značajne, ali koji ne žele da se njihovo ime javno saopšti.

– Od početka godine raznim vidovima pomoći obuhvaćeno je 25 porodica od kojih je njih 17 redovno dobijaju. Dijeljena je pomoć u hrani, sredstvima za higijenu, kao i garderobi,a ponekad i u školskom priboru. Imamo i pelene i hranu za bebe i to dajemo skoro svaki mjesec. „Nemanjići“ su nam najveći donatori, oni nas pomažu u hrani i garderobi, donirali su i drva, dok su za tri porodice donirali namještaj, jedna porodica je dobila 50 pilića i hranu, a još jedna pet koza. „Srbi za Srbe“ su pomogli paketima sa hranom, te jednu porodicu donacijom u stolariji, a u najavi je da će za istu porodicu finansirati još neke građevinske radove u njihovoj neuslovnoj kući. Od „Nemanjića“ očekujemo još donacija u namještaju i krupnoj stoci. Takođe, pet naših porodica dobilo je plastenike od „Vorld vižna“, dok su dvije porodice dobile junice – napomenula je Čupovićeva.

Ona je dodala da će oko 75 srednjoškolaca koji su članovi ovog udruženja biti oslobođeni plaćanja upisnine u školama, dok će 48 odličnih osnovaca besplatno dobiti udžbenike od resornog ministarstva.

– Imamo i popust na mjesečne karte za prevoz za učenike, a takođe će i prošlogodišnji udžbenici biti podijeljeni našoj djeci, a koja nemaju odličan uspjeh u školi – rekla je Čupovićeva.

Podsjetivši i da je od 5. do 15. juna ove godine šestoro djece iz udruženja ljetovalo u Kumboru u organizaciji Javnog fonda dječije zaštite Republike Srpske, Čupovićeva se zahvalila svim donatorima koji nesebično pomažu članove udruženja, a kojima je svaka vrsta pomoći uvijek dobrodošla.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se