18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Narednih dana biće poznati svi napadači na Vučića

BEOGRAD – Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem da je završen dio istrage o nedavnom pokušaju linča srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima i da će narednih dana biti identifikovani svi koji su učestvovali u tom napadu.

Mektić je na sastanku sa Stefanovićem u Tivtu u Crnoj Gori istakao da policija u BiH radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.

Stefanović je istakao da je neophodno da policija privede sva lica koja su pokušala da ubiju srpskog premijera, ali i moguće organizatore i inspiratore ovog nemilog događaja, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović i Mektić su razgovarali i o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma, posebno nakon napada u Zvorniku i Kumanovu, te istakli da je neophodna bliža saradnja država regiona kako bi se zajednički suprotstavili ovoj ozbiljnoj prijetnji.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju saradnje policija u BiH i Srbije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, što je ocijenjeno kao veoma važno za obje države.

Stefanović i Mektić su istakli da je razmjena informacija između policija na visokom nivou, posebno kada je riječ o borbi protiv trgovine narkoticima, trgovine ljudima i drugim oblicima kriminala, ali i da se ta saradnja može unaprijediti.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se