5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Monstrum iz Lopara: Ljekar oteo ljubavnicu, pa joj na silu uradio abortus!

Doktor Dragomir Kerović iz Lopara kod Bijeljine, oteo je svoju trudnu ljubavnicu i na silu joj uradio abortus u sedmom mjesecu trudnoće!

Za ovaj zločin koji se dogodio 1997. godine Kerović je odrobijao samo 4,5 godina, a jedan od njegovih saučesnika Radoslav Popović tek prekjuče je osuđen u sudu u Bijeljini na svega dvije godine i tri mjeseca zatvora!

Ovom presudom konačno je stavljena tačka na pravosudnu dramu poznatiju javnosti kao slučaj „Kerović“.

Zločin koji je šokirao javnost dogodio se početkom septembra 1997. Kerovićeva ljubavnica, tada 27-godišnjakinja, oteta je iz svoje kuće u centru Bijeljine. Medicinskim zahvatom izvađena joj je beba, nakon čega je ostavljena na jednoj livadi u selu Ljeljenča nadomak Bijeljine.

Pukim čudom preživela je, ali nije poznato gdje se sada nalazi. U tamošnjem tužilaštvu kazali su da zbog zaštite žrtve ne žele da otkriju njenu lokaciju. Stravičan zločin počinili su doktor Dragomir Kerović i njegovi saučesnici Milan Milovanović, Živan Ilić i Radoslav Popović.

Kerović je inicirao i izvršio ovo krivično djelo da bi spriječio rođenje svog djeteta začetog u kratkoj vanbračnoj vezi sa djevojkom. On je saučesnicima nabavio policijske uniforme i lažne policijske naloge, na osnovu kojih su nesrećnoj ženi upali u kuću i oteli je.

Strpali su je u automobil, poslije čega su joj nasilno prekinuli trudnoću. Kad joj je izvađeno dijete iz utrobe, izbačena je na livadu, stoji u optužnici. Istraga je otvorena tek 1998. godine, a suđenje završeno 2004, poslije mnogo prekida.

Dragomir Kerović je potom osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora i kaznu je odslužio. Saučesnici Milovanović i Ilić, kojima je doktor za ovaj prljav posao platio 500 maraka, osuđeni su na tri, odnosno jednu godinu, prenosi Informer.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se