23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

KUGLA LETI DO REKORDA: Zvornički bacač kugle najavljuje velike mogućnosti

ZVORNIK – Mladi bacač kugle Dejan Skočo iz Zvornika, sigurno je jedan od najperspektivnijih sportista u Republici Srpskoj i regionu. Bacanjem se bavi tek dvije godine, ali je već uspio da postigne zavidne rezultate. Juniorski je prvak Bosne i Hercegovine, a na prvenstvu Balkana u Rumuniji bio je četvrti. Pobijedio je na mitinzima u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Sa 19 godine, visinom od 196 santimetara i težinom od 126 kilograma ima sve predispozicije da napreduje do pravog šampiona. Lični rekord mu je 16,90 a imao je više hitaca preko 17 metara, ali sa manjim prestupima.

– Član sam atletskog kluba „Glasinac“ iz Sokoca, a treniram u Zvorniku gdje nemam adekvatne uslove. Povremeno odlazim u Tuzlu i treniram sa Zlatanom Saračevićem nekadašnjim rekorderom Jugoslavije. Nadam se da ću, pošto sam upisao Pravni fakultet u Beogradu, moći trenirati u nekom od velikih klubova i sa vrhunskim trenerima. Ove godine sam prešao na rotacionu tehniku bacanja koju moram da usavršavam jer osjećam da u rukama imam snage za daleko veće rezultate – rekao nam je Skočo.

POHVALE OD PERIĆA

Skočo je neko vrijeme boravio u Beogradu i trenirao sa Draganom Perićem, aktuelnim rekorderom Srbije, koji ima samo riječi hvale o ovom mladom sportisti.

– Za desetak dana treniranja sa Perićem sam napredovao sigurno za pola metra. Osjećam da mogu baciti preko 18 metara jer toliko bacam na treninzima, ali moram mnogo raditi na tehnici – dodao je Skočo.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se