20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kristina Žugić svršeni učenik Ekonomske škole bez ijednog izostanka u toku školovanja

Kristina Žugić je završila srednju Ekonomsku školu u Zvorniku sa vrlo dobrim uspjehom. Nije iz reda odlikaša i Vukovaca ali je po nečemu zaslužila da se o njoj čuje jer od prvog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ do kraja srednje Ekonomske škole nije imala ni jedan izostanak sa nastave. Uz to je veoma uspješna atletičarka za brojnim osvojenim medaljama.

„Završila sam srednju Ekonomsku školu i upisala Ekonomski fakultet u Beogradu. Trudila sam se da redovno pohađam nastavu pa tako nisam od početka osnovnog do kraja srednjeg obrazovanja imala ni jedan izostanak. Bilo je slučajeva kada sam bila bolesna, kada su mi roditelji zabranjivali da idem na nastavu ali sam ja željela da budem na časovima jer sam tako lakše savladala neku manju prehladu ili drugu bolest“, priča nam Kristina.

Kristina Žugić na atletskoj stazi

Kao i većina učenika mučila je matematika a voljela je geografiju, fizičko vaspitanje i druge lakše predmete. Pošto je završila srednju Ekonomsku školu, bilo je i logično da upiše Ekonomski fakultet. Uporedo sa redovnim pohađanjem nastave, od malena se počela baviti atletikom.

„Već šest godina redovno treniram u Atletskom klubu „Zvornik“ kod trenera Momčila i Slavice Mandić. Uglavnom sam bila uspješna na srednjim prugama. Do sada sam istrčala dva polumaratona u Beogradu i Koceljevi. Učestvovala sam na Vidovdanskoj trci u Brčkom. Osvajala sam dosta medalja na republičkim takmičenjima a za školu sam trčala uspješno na sto metara“, dodaje Kristina.

Zajedno sa tatom često je kao mala se bavila ribarenjem i četiri puta bila prvakinja Zvornika u pionirskoj konkurenciji.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se