9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Ko je Adis Đorđijević koji je usred Sarajeva oteo djevojku pa ubijen u razmjeni vatre?

Adis Đorđijević (1983) ubijen je juče u na putu Vraca – Trebević prilikom razmjene vatre sa policijom koja je bila u potjeri za njim nakon što je, navodno, oteo djevojku Lejlu M. u u Kantonu Sarajevo, nezvanično nam je potvrđeno iz više izvora.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS-a, kazao nam je tek da je oko 14.20 sati prijavljeno da je u Ulici Hamdije Ćemerlića u Novom Sarajevu nepoznati muškarac na silu nepoznatu žensku osobu ugurao u ljubičastu škodu fabiju, te se velikom brzinom udaljio prema Zagrebačkoj ulici, odnosno naselju Vraca.

– O događaju je obaviješten dežurni tužilac, a na mjestu događaj je izvršen uviđaj, dodao je Nefić uz napomenu da se radi na rasvjetljavanju ovog događaja. Za sve dalje informacije o tome šta se dešavalo na području Istočnog Sarajeva Nefić nas je uputio na tamošnju policiju.

Danka Tešić, portparolka CJB-a Istočno Sarajevo, kazala nam je da je patrola policije iz Kantona Sarajevo bila u potjeri za škodom, te da ju je sustigla u mjestu Miljevići.

-Tu je došlo do razmjene vatre i vozač škode je ranjen. On je prevezen u Klinički Centar Univerziteta u Sarajevu, rekla je Tešićeva navodeći tek inicijale vozača. Uz napomenu da je djevojka privedena u Policijsku stanicu u Istočnom Sarajevu, ona je naglasila da još nije utvrđeno ko je ranio, odnosno ubio vozača škode, te da će se to utvrditi vještačenjem parafinskih rukavica učesnika ovog događaja.

– Ko ga je pogodio, odnosno da li se sam ranio, da li ga je pogodila djevojka ili policija, još se ne zna, kazao nam je izvor blizak istrazi.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se