18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Kinološko veče u Zvorniku prethodnica za osnivanje kinološkog društva

ZVORNIK – Prošlog vikenda u Zvorniku je održano Kinološko veče gdje su prisutni mogli od stručnjaka da saznaju sve o njihovim ljubimcima.

Kinološko veče održano je objektu „Naša kafana“ sa predavanjima o uzgoju, njezi i zdravlju pasa, kao i o ring-dresuri,odnosno izlaganju pasa na izložbama.

Uvodničar Dejan Gajić zahvalio se prisutnima, te je istakao značaj promocije smotre pasa svih rasa i kinologije u Zvorniku.

– Imamo želju da osnujemo kinološko društvo preko kojeg bi organizovali češća druženja i edukacije. U tom smislu dogovorili smo se da izvršimo sve pripreme i osnujemo ga poslije ocjenske smotre pasa – rekao je Gajić.

Vladimir Stevanović, odgajivač pasa, pričao je o ring dresuri, te o njezi i odgoju pasa, dok je je dr veterinarske medicine Ranko Đurić govorio o zdravlju pasa.

Prisutnima su se obratili i gosti iz Bijeljine iz Sportskog klupa pasa „Čopor“.

Ocjena je da je ovaj skup, prvi ove vrste kod nas, bio uspješan i da je napravljen veliki iskorak u promociji pasa – najboljih prijatelja ljudi.

Kinološko veče prethodi Ocjenskoj smotri pasa svih rasa koja će biti održana u nedelju, 9. avgusta 2015. godine, na Gradskoj plaži u Zvorniku.

Organizatori oba događaja su Regionalno kinološko udruženje „Drina“ Novo Goražde i Lovačko udruženje „Vukovi sa Drine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se