15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Kasiljasova majka: Ikera je oterao Perez, trebalo je da pređe u Barselonu, oni su gospoda

Doskorašnji kapiten Reala Iker Kasailjas napustio je kraljevski klub i prešao u Porto zbog predsjednika Florentina Pereza, otkrili su roditelji jednog od najboljih čuvara mreže.

Ikerova majka Mari Karmen izjavila je da se odnos njenog sina i Pereza pogoršao od 2009. godine, jer je predsjednik želio u Real da dovede golmana Juventusa Đanluiđija Bufona.

– “On je pretrpio veliki psihološki pritisak i tretiran je drugačije od ostalih igrača. Gledala sam ga kako pati sve ove godine. Hteo je da karijeru završi u Realu i Florentino je taj koji ga je otjerao” – rekla je Karmen za „El Mundo“.

Ona smatra da Porto nije dovoljno dobar klub za njenog sina, koji je osvojio tri Lige šampiona i dva puta predvodio Španiju do titula prvaka Evrope, 2008. i 2012. godine.

– “To je trećeligaški klub za igrača njegovog ugleda. Prvak svijeta ne može da završi u Portu. Mogao je da ide gdje hoće, ne bih imala ništa protiv da je prešao u Barselonu, jer oni su gospoda – dodala je Karmen.

Kasiljas je napustio Real posle 16 godina i 723 odigrane utakmice. Sa kraljevskim klubom osvojio je 18 trofeja – pet titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa, dva evropska Superkupa, klupsko Svjetsko prvenstvo i Interkontinentalni kup.

Sa nacionalnom reprezentacijom Španije, za koju je branio na 162 utakmice, osvojio je titulu prvaka svijeta na šampionatu u Južnoj Africi 2010. godine

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se