4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Iličev: Nacrt stvara podjele i fokusiran je samo na jednu stranu

Hitne konsultacije i drugo odgađanje termina sjednice Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana britanska rezolucija o Srebrenici, uslijedilo je nakon što je Rusija saopštila da će uložiti veto, javila je Agencija Frans pres.

Agencija prenosi da je sjednica Savjeta bezbjednosti UN odgođena pošto su SAD i Rusija održale hitne razgovore o nacrtu britanske rezolucije o Srebrenici.

Zamjenik ambasadora Rusije pri UN Petar Iličev ocijenio je da nacrt „stvara podjele“ i da je fokusiran samo na „jednu stranu konflikta“.

Kina, koja je stalna članica Savjeta bezbjednosti UN, predložila je prije toga da glasanje u Savjetu bezbjednosti UN o rezoluciji o Srebrenici bude odgođeno dok se ne postigne konsenzus svih članica ovog tijela svjetske organizacije.

Sjednica Savjeta bezbjednosti, koja je bila zakazana za 16.00 časova, odgođena je za 21.00 čas, a tome je kako piše Frans pres prethodila najava Moskve da će uložiti veto na dokument čiju je prvu verziju ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocijenio kao antisrpsku i potpuno neprihvatljivu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se