9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Evo kako je Ratko Mladić spasavao živote Bošnjaka u Srebrenici! (Zabranjeni snimak)

Šta se zapravo događalo u Srebrenici 1995. godine i kako se general Ratko Mladić obraćao izbjeglicama svjedoči ovaj video koji je dugo bio cenzurisan, a na kome se vidi kako je pomagao da se zaštite civili!

Nakon što je vojska Republike Srpske oslobodila Srebrenicu, sledeća na redu bila je Žepa. Posle nekoliko dana borbi, Muslimani su 24. jula 1995. godine bili prinuđeni na predaju, a bezbjednu evakuaciju civila garantovao im je upravo Ratko Mladić.

Mladić je tražio oslobađanje jednog srpskog zarobljenog vojnika pod imenom Mrđa, kao uslov da se ispune pregovori i insistirao na tome da prvo treba da se evakuišu ranjenici pa zatim žene i djeca, a nakon toga ostali.

General Mladić je zatražio i da se sve precizno dogovori kako bi se izbjegli incidenti i žrtve. On je tražio da mu predstavnici Muslimana tačno navedu lokacije odakle će vozila VRS-a prevoziti stanovništvo prema Kladnju i teritoriji pod kontrolom snaga Alije Izetbegovića.

„Ne smije biti greške. Ja sam evakuisao, svo koje je htjelo, civilno stanovništvo iz Potočara. Svako ko je tu došao prošao je bezbjedno. Van onog mjesta gdje ja kažem nema bezbjednosti, nema života, samo tu se preživljava!“, rekao im je Mladić.

[mom_video type=“youtube“ id=“f6653NXdSDg“]

[mom_video type=“youtube“ id=“61Ctbqb5-7Y“]

(Telegraf.rs)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se