2 C
Zvornik
20. април 2024.

Džamija Kralja Fahda – centar „Islamske države“ u BiH

SARAJEVO – Ekspert za borbu protiv terorizma DŽevad Galijašević upozorio je da vehabijska džamija Kralja Fahda u Sarajevu predstavlja centar „Islamske države“ u BiH, što dokazuje i fanatični poziv njenog glavnog imama Nezima Halilovića Muderisa na „uništenje“ lobista protiv rezolucije o Srebrenici i njihovih porodica, kao i „entiteta sazdanog na zločinu i genocidu“.

„DŽamija Kralja Fahda u Sarajevu, sa diplomatskim statusom, kao jedini eksteritorijalni vjerski objekat u BiH, predstavlja srce ‘Islamske države’, njenu motornu snagu i centar svih operacija radikalnih islamista i terorista“, istakao je Galijašević, poručivši da je krajnje vrijeme da se i bezbjednosne agencije pozabave ovakvom retorikom i propagandom i da za sva vremena zatvore ovakve vjerske objekte.

Galijašević je izjavio Srni da se, u trenutku, kada se iz islamskih zemalja dešava pravi egzodus naroda prema Balkanu, ne smije zaboraviti da iseljenje četiri miliona Sirijaca, dva miliona Iračana i milion Libijaca predstavlja više od projekta migracione krize.

„Ovo je stvaranje nove mobilizacijske baze ‘Islamskoj državi’ na Balkanu i predstavlja dalje urušavanje sistema bezbjednosti BiH, zapadnog Balkana i cijele Evrope“, upozorio je Galijašević.

On je istakao da glavni imam džamije Kralja Fahda, kao „vehabijski portparol“, a ne hodža, poziva na uništenje izvršilaca zločina u Srebrenici, predstavnika UN, zapadnih zemalja, dok istovremeno u „svojoj fanatizovanoj glavi“ srebreničku tragediju izjednačava sa političkom rezolucijom Velike Britanije, pa smrt i nestajanje želi i lobistima koji su „ustali protiv“ usvajanja te rezolucije, ali i njihovim nevinim porodicama, potomcima i cijeloj Republici Srpskoj.

„Ovakva mržnja zaslužuje odgovor“, kategoričan je Galijašević.

Napomenuvši da mnoge činjenice u vezi sa Srebrenicom još nisu utvrđene, on je naveo da je jasno da je uloga UN u Srebrenici bila sramotna, te da je Dražen Erdemović, koji je priznao da je učestvovao u ubijanju 1.200 Bošnjaka i za to dobio pet godina zatvora, a odležao godinu, nagrađen novim identitetom od Haškog tribunala i UN.

„Dražen Erdemović je pripadnik francuske ‘Legije stranaca’, za devet mjeseci promijenio je sve tri vojske u BiH, ali je nastavio ubijati po nalogu francuske obavještajne službe u skladu sa dogovorima Bil Klinton-Alija Izetbegović i Bil Klinton-Žak Širak“, naglasio je Galijašević.

On je istakao da zbog svega toga imam džamije Kralja Fahda treba da jasno kaže Bilu Klintonu, koji sutra dolazi u Srebrenicu, i Bakiru Izetbegoviću, koji će takođe tamo biti, da „misli i na njih i na njihov rod i porod“, te da zatraži da im se zabrani da odaju počast žrtvama koje je njihova politika ubila.

„Takođe, ako želi pričati o zločinima i etničkom čišćenju mora pogledati barem od Baš Čaršije do Vogošće i vidjeti da je 150.000 Srba nestalo iz Sarajeva, da ih je nekoliko hiljada pobijeno po logorima i Kazanima, i da je iz Sarajeva proveden plan ubijanja i preseljenja Srba sa Ozrena, iz Zavidovića i Zenice, ali i iz Bihaća, Otoke, Cazina i Sanskog Mosta, iz Grahova, Glamoči, Drvara i Jajca, te da su Srbi nestali i u zapadnoj Hercegovini, ali i oko Tuzle i drugih gradova u Federaciji BiH /FBiH/“, navodi Galijašević.

On je ocijenio da to i jeste problem. „Srebrenica nije jedini zločin u BiH, ona je rezultat cjelokupnih ratnih zbivanja, a etničko čišćenje, kao projekat preseljenja naroda silom, ima veće razmjere u FBiH nego u Republici Srpskoj“, napominje Galijašević.

Galijašević je istakao i da ono što posebno privlači pažnju jeste trenutak u kome „vehabijski portparol“ grubim riječima prikriva terorističku prijetnju o kojoj govore svi zapadni lideri i mediji, pa i njemačka kancelarka Angela Merkel.

„Teroristička prijetnja dolazi upravo iz ‘malih halifata’, islamskih državica napravljenih u Maoči, Dubnici, Ošvama, Mehurićima, Šerićima, Željeznom Polju, Jezerima… državica koje funkcionišu mimo Ustava BiH i po pravilima koje propisuju Al Kaida i ‘Islamska država“, navodi Galijašević.

Galijašević je dodao da se Halilovićevim kletvama i ispoljenom mržnjom obezvređuje i značaj umjerenih izjava poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića i pokazuje da Islamska zajednica u cjelini nastupa kao politička organizacija.

Glavni imam džamije Kralja Fahda u Sarajevu Nezim Halilović Muderis pozvao je na „uništenje“ lobista protiv rezolucije o Srebrenici i njihovih porodica, kao i „entiteta sazdanog na zločinu i genocidu“.

U hutbi o temi „Dvadeset godina od genocida nad Bošnjacima Srebrenice, Žepe i Goražda“, Halilović je naveo da ta rezolucija u Savjetu bezbjednosti UN nije usvojena zbog veta koji je na „temelju žestokog lobiranja Srbije i Republike Srpske“ uložila Rusija, ocijenivši da „nije šala poubijati 8.372 nedužna Bošnjaka i Bošnjakinje“ i da to nije običan zločin „već dobro isplanirani i provedeni genocid koji traje“.

„Zato sa ovog mubarek mjesta i u ovom mubarek danu prizivam Alahovo prokletstvo na zločince i njihove pomagače, na lobiste protiv rezolucije o Srebrenici i izlobirane i molim Alaha da uništi njihovu zločinačku i nasilnu vlast i da uništi njih i njihove porodice, ponizi ih i na Zemlji im zatre svaki trag i učini ibretom /opomenom/ za one koji pameti imaju“, rekao je Halilović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se