12 C
Zvornik
23. април 2024.

Duraković: Poražena je svjetska pravda

Neusvajanje britanske rezolucije o Srebrenici zbog negativnog glasanja stalne članice Savjeta bezbjednosti UN-a, Rusije, načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković je nazvao porazom institucije Suda kojega su uspostavile te iste zemlje i one koje su bile uzdržane na glasanju.

„Poražena je svjetska pravda uspostavljena kroz Međunarodni sud pravde u Hagu, poraženo je sam sud kojeg su uspostavile iste te zemlje“. kazao je Duraković.

Za rezoluciju je glasalo 10 članica, četiri su bile suzdržane dok je Rusija bila protiv.

Duraković navodi da postoji tračak nade, jer je većina zemalja bila za rezoluciju, u odnosu na Rusiju „koja stavlja veto zbog Srbije i drugih interesa“.

„Vjerujem da Rusi nisu pomislili ni jedne sekunde ni na žrtve ni na genocid, jednostavno su to dogovorili sa Srbijom, ali je Rusija ostala usamljena u toj odluci, što govori o izolovanosti nekih zemalja koje ne prihvataju ni sudske presude“, kazao je Duraković.

Mi nismo, dodao je on, nešto posebno izgubili, „izgubio je svijet, a mi ćemo živjeti još kratko vrijeme, ali će svijet a posebno Srbija morati prije ili kasnije istinu pogledati u oči“.

(Fena)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se