15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina u ponedjeljak započinje novu sezonu

Poslije gotovo dva mjeseca pauze ovog vikenda počinje nova sezona u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Već na startu Drina ima težak test – gostovanje aktuelnom šampionu Sarajevu.

Zbog već ranije zakazanog koncerta Dine Merlina na stadionu Asim Ferhatović Hase, ili popularnije Koševu, za 25. jul Sarajevo je bilo primorano da ovu utakmicu odloži, da se sa Drinom dogovori oko zamijene domaćinstva ili da utakmicu odigra na nekom drugom stadionu.

Sarajlije su izabrale ovu treću opciju pa će tako Drinu ugostiti na stadionu Pirota u Travniku, u ponedjeljak od 17.30 časova.

Brojne trzavice obilježile su ljetnu pauzu u klubu iz Zvornika a uzme li su obzir da se sa pripremama krenulo 25 dana prije početka prvenstva i da je tim formiran pred sami početak lige ne uliva preveliki optimizam navijačima i simpatizerima Drine da njihovi ljubimci mogu iznenaditi šampiona.

Još veći problem za tim Vladice Petrovića biće izostanak nekoliko novih igrača iz Srbije jer još uvijek nisu stigli potrebni papiri kako bi se mogla izvršiti njihova registracija.

Ipak, bila je Drina nekada i u mnogo gorim situacijama pa je znala osujetiti planove boljim rivalima. Vjerujemo da je rukovodstvo kluba napravilo pravi posao kada su u pitanju pojačanja jer ne treba zaboraviti da ove sezone iz lige ispada šest klubova te stoga svaki osvojen bod ima mnogo veću važnost.

Treba istaći da će utakmica sa Sarajevom biti prenošena na kablovskom servisu „Moja TV“ kao i ona što će biti odigrana u Zvorniku u okviru 16. kola.

Glavni sudija na utakmici Sarajevo – Drina biće Emir Spahalić, iz Mostara a pomoćnici su mu Dario Primorac, iz Ljubuškog i Dragan Keranović, iz Prijedora. Četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Damir Šarić, iz Tuzle je delegat susreta dok je Dragan Anđelić, iz Orašja kontrolor suđenja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se