5.9 C
Zvornik
18. април 2024.

NIŠTA OD IZNENAĐENJA: Oslabljena Drina pretrpila težak poraz (video)

Kako se moglo i predpostaviti Drina je svoju prvu prvenstvenu utakmicu u novoj sezoni počela porazom, i to ubjedljivim. Nastupivši bez osam standardnih igrača, zbog problema sa registracijom Drina je poražena u Travniku od aktuelnog šampiona Sarajeva rezultatom 6:1.

Zbog istih problema ni šef stručnog štaba Zvorničana Vladica Petrović nije bio na klupi Drine a njegov posao obavljao je prvi pomoćnik Svetozar Vukašinović.

Iako znatno oslabljeni fudbaleri Drine hrabro su ušli u utakmicu. Prvu priliku propuštaju domaći u 4. minutu, kada Hebibović upošljava Benka a ovaj kasni i lopta odlazi u gol aut.

U 10. minutu domaći ponovo prijete preko Velskoskog. Makedonski internacionalac odlično vara golmana Maksimovića, potom šutira ali njegov udarac zaustavlja Erić.

U 12. minutu zbog povrede teren napušta Ognjen Šinik a umjesto njega ulazi Setfan Pečenica.

Samo minut kasnije pravi „hladan tuš“ za navijače Sarajeva. Hebibović je loptu loše poslao za golmana Oštrakovića a do nje dolazi Boban Đerić, koji postiže gol za vodstvo Drine na stadionu Pirota.

Od tog momenta pritisak Sarajeva je bio ogroman a opasni napadi su se ređali kao na traci.

U 17. minutu Petrović je šutirao ali lopta odlazi pored lijeve stative gola Sarajeva. Pet minuta kasnije Benko sa pet metara šutira glavom ali Maksimović odlično brani.

Ipak nakon mnogo napora, Sarajevo stiže do poravnanja u 36. minutu. Radovac je uposlio Benka, a ovaj sa 20-ak metara postiže izjednačujući gol.

U prvom minutu sudijske nadoknade, u prvom poluvremenu Sarajevo je preokrenulo rezultat u svoju korist. Alispahić je šutirao sa oko 25 metara te postiže sjajan gol.

Drugi dio utakmice nije donio veća uzbuđenja sve do 59. minuta kada Sarajevo postiže svoj treći pogodak. Alispahić je uposlio Benka a ovaj loptu šalje za Velkoskog, koji pogađa za 3:1.

Samo dva minuta kasnije Benko je pokušao lobovati Maksimovića ali lopta odlazi malo iznad gola. A minut poslije domaći dolaze i do 4:1 a strijelac je ponovo Benko.

U 67. minutu priliku je propustio Okić ali zato pet minuta kasnije, nakon asistencije Hebibovića postiže peti gol za Sarajevo.

U 85. minutu Drina je ponovo preko Đerića zaprijetila. Ilić je asistirao strijelcu jedinog gola za goste ali ovaj šutira pored gola.

U drugom minutu sudijske nadoknade Sarajevo preko Benka dolazi do šestog gola. Radovac je pronašao trostrukog strijelca današnjeg susreta a ovaj lako lobuje Maksimovića za konačnih 6:1.

Utakmica koju fudbaleri Drine moraju što prije zaboraviti kako bi mogli naredni vikend što spremniji, i nadamo se kompletniji dočekati mostarski Zrinjski.

Trener Drine Vladica Petrović nakon utakmice bio je svjestan da se ovaj tim ne može adekvatno suprostaviti Sarajevu, pa čak da je i kompletan.

„Prvo poluvrijeme uzelo je maha kod ove mlade ekipe. Došli smo da se dobro predstavimo. Znao sam da će Sarajevo krenuti svim silama. Dali su nam brzo dva gola i više nije bilo motiva kod mojih igrača. Prvo poluvrijeme bi trebalo biti podstrijeh ovoj mladoj ekipi. Iskreno nismo mnogo očekivali protiv Sarajeva. U narednom kolu dolazi nam Zrinjski i biće drugačija situacija sa igračkim kadrom. Naša šansa su druge utakmice a bodove moramo tražiti kod kuće“, rekao je Petrović nakon utakmice.

FK SARAJEVO – FK DRINA Zvornik 6:1 (2:1)

Strijelci: 0:1 – Đerić u 13. minutu; 1:1 – Benko u 36. minutu; 2:1 – Alispahić u 45+1. minutu; 3:1 – Velkoski u 59. minutu; 4:1 – Benko u 62. minutu; 5:1 – Okić u 72. minutu; 6:1 – Benko u 90+2. minutu; Stadion: Pirota u Travniku; Gledalaca: 4.000; Glavni sudija: Emir Spahalić (Mostar); Žuti kartoni: Benko, Rustemović (Sarajevo), Erić, Popović (Drina).

SARAJEVO: Oštraković, Bekić (Od 62. minuta Okić), Alispahić (Od 69. minuta Rustemović), Velkoski, Hebibović, Stepanov (Od 75. minuta Mihojević), Benko, Barbarić, Cimirot, Puzigaća, Radovac.

DRINA: Maksimović, Šinik (Od 12. minuta Pečenica), Petrović, Ivanović, Musić, Ilić, Kikić, Đerić, Ćulum (od 68. minuta Kostić), Popović, Erić.

[mom_video type=“youtube“ id=“SyZs5_AxaLU“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se