18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik i Vučić na centralnoj manifestaciji 4. avgusta kod Sremske Rače

BEOGRAD – Centralna državna manifestacija obilježavanja 5. avgusta – Dana sjećanja na stradanje i progon Srba počeće 4. avgusta 2015. godine na mostu kod Sremske Rače simboličnim susretom premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Dodik i Vučić srešće se na mostu u 20.00 časova i zatim u rijeku Savu spustiti vijence u znak sjećanja na sve stradale Srbe, saopšteno je danas iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nakon toga, u 20.10 časova na platou pored mosta parastos za sve stradale Srbe služiće NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Manifestacija će biti nastavljena umjetničkim programom pod nazivom „Naša je tuga…velika“ i obraćanjem Vučića, Dodika i „djevojke iz kolone“ izbjeglice Đurđice Popović.

Centralnoj državnoj manifestaciji posvećenoj obilježavanju Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe prisustvovaće članovi vlada Srbije i Republike Srpske, članovi Narodne skupštine Srbije, Narodne skupštine Republike Srpske i drugih državnih organa Srbije i Republike Srpske, predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i građani.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se