3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Četvoro poginulih u saobraćajkama

BANJALUKA – Četiri osobe poginule su u saobraćajnim nesrećama koje su se tokom proteklog vikenda dogodile na području Banjaluke, Novog Grada i Petrova.

Posljednja u nizu tragedija dogodila se u Novom Gradu u subotu oko 21.30 časova kada je stradao Duško Erceg (56). U petak naveče poginula je Sara Katanić (18) kod Petrova, a istog dana oko 20.15 časova u Glamočanima na autoputu Banjaluka – Gradiška život je izgubio Miroslav Majkić (40). Motociklista Miroslav Zoul (42) iz Češke poginuo je takođe u petak kasno poslijepodne u Brenici, na magistralnom putu Banjaluka – Jajce.

Duško Erceg je bio na traktoru kojim je upravljao Đorđo Stojnić (44) iz Novog Grada. U mjestu Tešnjak nedaleko od Novog Grada došlo je do sudara traktora i automobila „golf“, za čijim volanom je bio njihov sugrađanin Milenko Popović (35).

– Erceg se u trenutku nesreće nalazio u kabini traktora. Kako je došlo do pogibije nesrećnog Ercega, biće utvrđeno vještačenjem – rekao je izvor blizak istrazi.

Uviđaj je obavila nadležni dežurni tužilac Dijana Kokobat, koja je naredila obdukciju tijela radi utvrđivanja okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Takođe, u toku je i istraga uzroka saobraćajke koja se dogodila između petka i subote na lokalnom putu Doboj – Petrovo, u kojoj je stradala Sara Katanić nakon što ju je udarilo vozilo BMW kojim je upravljao Dragan Mišić (19). Zajedno s njom udarena je i njena prijateljica Anđela Nedić (18), koja je teško povrijeđena. Za njen život bore se ljekari Univerzitetske bolnice – Klinički centar Banjaluka.

U pomenutoj zdravstvenoj ustanovi juče su rekli da se osamnaestogodišnja djevojka i dalje nalazi u komi i da je njeno zdravstveno stanje nepromijenjeno otkako je dovezena u ovu ustanovu.

Vozač „mercedesa“ Miroslav Majkić poginuo je kod kućica za naplatu putarine u Glamočanima na autoputu Banjaluka – Gradiška. Prema riječima očevidaca, Majkić je vozilom zakačio stub, odbio se u desnu traku i zabio u zaštitni zid.

Kako saznajemo, Majkić je preminuo od povreda koje je zadobio na glavi, udarivši u prednje vjetrobransko staklo na svom automobilu.

Istog dana, samo nekoliko sati ranije, na magistralnom putu Banjaluka – Jajce u mjestu Brenica poginuo je motociklisti Miroslav Zoul (42) iz Češke tako što se motociklom sudario sa vozilom BMW kojim je upravljao Robert Sabljić (42) iz Širokog Brijega.

Povrijeđena djevojčica

Djevojčica B. T. (10) povrijeđena je proteklog vikenda u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u banjalučkom naselju Priječani. Nesreća se dogodila u subotu uveče oko 20 časova.

Kako saznajemo, djevojčica je izašla iz autobusa i krenula da pređe put. U tom trenutku naišlo je vozilo „golf 3“ i udarilo je, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se