4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Beograd nije mjesto za rješavanje unutrašnjih sukoba u Srpskoj

BEOGRAD – Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da je stabilna BiH, čiji je Republika Srpska sastavni dio, interes srpskog naroda i da Beograd nije mjesto gdje Srbi iz Srpske treba da vode političku borbu.

Ivanić je na konferenciji za novinare, nakon zajedničkog sastanka članova Predsjedništva BiH sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, naglasio da je to ono čemu će posvetiti svoj mandat i da nikada neće koristiti Beograd kao mjesto za rješavanje unutrašnjih sukoba u Srpskoj.

„Kao član Predsjedništva BiH čuvaću interes srpskog naroda, ali ne mislim da čuvanje interesa podrazumijeva potrebu da svaki dan budemo u sukobu. Naprotiv, mislim da je interes srpskog naroda da u stabilnim, mirnim, normalnim odnosima sa ostalim idemo ka EU“, rekao je Ivanić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da Srbija poštuje volju naroda u Republici Srpskoj i da će je uvijek poštovati, kao što je poštovala volju naroda u BiH i u Crnoj Gori, bez ikakvog miješanja.

„To je politika koju vodimo, koju ćemo voditi i kojoj niko ne može ništa prebaciti“, rekao je Vučić.

On je naglasio da lično veoma poštuje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kao i Mladena Ivanića i svoje današnje sagovornike Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića i da se nikada od njega neće čuti loša riječ o Dodiku, kao što se nije čula ni o Ivaniću.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se