15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Angažovati Oružane snage na gašenju požara u Trebinju

Predsjedništvo BiH danas je donijelo odluku o angažovanju pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH na lokalizaciji i gašenju požara na području Trebinja.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da donesena odluka angažovanja pripadnika, jedinica i resursa Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u reagovanju na prirodne i druge katastrofe ili nesreće na području opštine Trebinje.

Oružane snage BiH pružiće pomoć civilnim organima u reagovanju na prirodnu nesreću u opštini Trebinje na lokalizaciji i gašenju požara.

Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da pripadnici Oružanih snaga BiH pomažu u gašenju požara na području Trebinja, a da će u popodnevnim časovima biti angažovan i helikopter.

Na gašenju požara angažovano je više od 40 pripadnika Oružanih snaga BiH sa opremom za zaštitu i gašenje požara, koji pružaju pomoć pripadnicima lokalne Civilne zaštite i stanovništvu.

Očekuje se da sinhronizovanom akcijom svih angažovanih snaga u popodnevnim časovima požar bude stavljen pod potpunu kontrolu.

Angažovanje pripadnika Oružanih snaga BiH naredio je načelnik Zajedničkog štaba Anto Jeleč nakon konsultacija i dobijanja odobrenja od Predsjedništva BiH i ministra odbrane BiH Marine Pendeš.

Zahtjev za hitno angažovanje Oružanih snaga BiH upućen je iz Operativno-komunikacionog centra 112 Ministarstva bezbjednosti BiH.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se