18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučuć: Očuvanje stabilnosti u regionu biće veliki izazov

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Beogradu da će za Srbiju veliki izazov u narednom periodu predstavljati očuvanje pune političke stabilnosti u regionu, ističući da Srbija „mora da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu“.

„U to ćemo morati da uložimo ogromnu energiju. Srbija mora da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu. To je uloga koja Srbiji najviše odgovara, koja je jedina moralna i normalna, a ljudi koji to ne razumeju bolje je da na bilo koji način ne ulaze u srpsku politiku ili da budu značajni predstavnici na srpskoj političkoj sceni“, rekao je Vučić u obraćanju na Prvoj konferenciji počasnih konzula Srbije.

On je istakao da je Srbija danas na evropskom putu i da je uspjela da sačuva prijateljske veze sa zemljama bivšeg istočnog bloka.

Premijer Srbije je zahvalio počasnim konzulima na posvećenosti i iskrenoj želji da pomognu Srbiji u uslovima koji nisu laki i u trenutku kada se Srbija suočava sa velikim izazovima očuvanja političke stabilnosti u regionu i ekonomskog napretka.

Vučić je pozvao počasne konzule da pomognu dalje jačanje ugleda Srbije, ali i da prije svega, utiču na dolazak što je moguće većeg broja investitora u Srbiju jer nudi najveće tržište bez carina, ima ugovore o trgovini sa zemljama sa tržištem od milijardu stanovnika, stabilne poreze i bolje uslove za ulaganja nego u drugi.

On je obavijestio konzule da su ekonomske reforme Srbije podržale sve značajne međunarodne finansijske institucije, da one daju rezultate i da će Srbija nastaviti reforme, te da će od avgusta ući u pregovore sa Međunarodnim monetarnim fondom.

„Organizovanje Prve konferencije počasnih konzula rezultat je naše želje da ojačamo međusobne veze i ceneći vaše zalaganje u obavljanju dužnosti počasnih konzula i zaštiti interesa Srbije, njenih građana“, rekao je Vučić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se