23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vladika Hrizostom osveštao zemljište za Bolničku kapelu u Zvorniku

Vladika Zvorničko-tuzlanski Hrizostom, osveštao je zemljište Bolničke kapele u Zvorniku, gdje će se bolesnci moliti i obavljati druge crkvene obrede. Zvornik je prvi u Republici Srpskoj gdje će se graditi crkva ovakvog tipa a očekuje se da primjerom Zvornika uskoro krenu i ostale opštine.

“Uz Božiju pomoć, osveštali smo zemljište i poboli krst na mjestu gdje treba da se sagradi crkva odnsono kapela u krugu Opšte bolnice u Zvorniku. Crkva bi trebalo da bude podignuta u što skorije vrijeme da bi pacijenti koji ovde leže i liječe se imali mogućnosti da prisustvuju bogosluženjima, da imaju mogućnosti da se ispovjedaju i pričešćuju, i da imaju duhovni razgovor sa svojim sveštenicima. To je inače i zakonska obaveza svih naših zdravstvenih ustanova da obezbjede uslove za zadovoljenje duhovnih potreba vjernika koji silom prilika leže u bonicama”, rekao je Vladika Hrozostom.

Direktor Opšte bolnice u Zvorniku, Milorad Drljević je rekao da ideja o gradnji ovakve kapele postoji odavno i da je pripremljen teren za njenu gradnju.

“U ovom trenutku ne znamo kada će početi izgradnja kapele a radove će finansirati Srpska prvoslavna crkva i manjim dijelom Bolnica u Zvorniku. Kapela neće biti nekih velikih dimenzija a njena veličina će biti u zavisnoti od raspoloživog prostora”, rekao je Drljević.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se