23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Vals priznao da je pogrješio

Francuski premijer Manuel Vals priznao je danas da je napravio „grešku“ jer je državnim avionom sa dva sina otputovao u Berlin da bi gledali finalnu fudbalsku utakmicu između „Barselone“ i „Juventusa“.

Vals je rekao da će platiti troškove odlaska njegovih sinova u Berlin, uprkos tome što je insistirao da je išao poslovno.

„To mi je za nauk. Bila je to greška, propust. Odao sam utisak francuskom narodu da im nisam posvećen i žao mi je zbog toga“, rekao je Vals francuskom dnevniku „Žurnal du Dimanš“.

Vals je rođen u Barseloni i navija za klub iz tog grada.

Prema njegovim riječima, išao je u Berlin radi razgovora sa predsjednikom Evropske fudbalske federacije /UEFA/ Mišelom Platinijem o Evropskom prvenstvu koje se naredne godine igra u Francuskoj.

Međutim, njegov put je naišao na veoma loše reagovanje u javnosti jer se Francuska bori sa ekonomskom krizom i stopom nezaposlenosti višom od deset odsto.

Rezultati anketa pokazuju da je skoro svaki drugi Francuz izrazio šokiranost Valsovim putem u Berlin, čiji su troškovi, prema izvorima iz Vlade, iznosili do 15.000 evra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se