12 C
Zvornik
19. април 2024.

Valjevo: Uhapšeno 14 osoba

Policija je obavila pretres na više lokacija na teritoriji Valjeva i Kolubarskog okruga i tom prilikom je uhapšeno 14 osoba zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, saopštila je danas Policijska uprava Valjevo.

Na području Valjeva, Mionice i Ljiga uhapšeno je devet osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Ukupno 45 stranih državljana iz Afrike i Azije otkriveno je u ilegalnom tranzitu, a uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, u Prekršajni sud u Valjevu privedeno je 26 osoba, dok je 19 sprovedeno u centar za azil u Bogovađi, prenose mediji u Srbiji.

Tokom akcije koja je trajala tokom noći od 22.00 do 10.00 časova, na teritoriji Valjeva uhapšeno je i, po ovlašćenju višeg javnog tužioca zadržano, pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Policija je tokom pretresa šest lokacija pronašla 61 gram heroina spremljen za dalju prodaju, 11 grama amfetamina, vagicu za precizno merenje i 14 mobilnih telefona za koje se sumnja da su korišćeni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Pronađeno je i oduzeto 23 kilograma rezanog duvana i 36 metaka.

Svi osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni nadležnom Osnovnom i Višem tužilaštvu u Valjevu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti sa sprovođenjem sličnih koordiniranih akcija na području Policijske uprave Valjevo.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se