5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Uspješno završena sertifikacija kompanije „Alumina“

ZVORNIK – Kompanija „Alumina“ iz Zvornika uspješno je završila sertifikaciju po standardima ISO 9001:2008. Sertifikacija ovog privrednog društva povjerena je predstavništvu poznate sertifikacione kuće Quality Austria Center u Beogradu.

Kako je rekla Tanja Janković, predstavnik menadžmenta za kvalitet, u „Alumini“ je istovremeno izvršena i resertifikacija standarda ISO 14001:2004 za sektor Energetika.

„Uspješno završena sertifikacija i dalja implementacija standarda i aktivnosti u ovoj oblasti treba da doprinesu poboljšanju svih procesa u ovoj kompaniji“, kaže Jankovićeva.

U „Alumini“ očekuju da će se kompanija, koja ima značajne internacionalne ugovore i svoje proizvode plasira u više od 20 zemalja Evrope i svijeta, još bolje pozicionirati na tržištu.

„Sertifikacijom kompanije smo potvrdili da naši proizvodi i usluge u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve međunarodnih propisa, standarda i očekivanja korisnika,“ ističe Jankovićeva.

Direktor Marketinga u „Alumini“ dr Radislav Filipović kaže da za kompaniju koja je skoro stoodstotni izvoznik, veoma bitno uspostaviti sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima.

„Dobijanjem sertifikata, fabrika se bolje pozicionira na tržištu, ali i razvija i održava dugoročne dobre odnose s kupcima što je za našu kompaniju veoma bitno“, naglašava Filipović.

Filipović objašnjava kako sam sertifikat nije garancija uspjeha, ali je praktično jedan od uslova da bi se zadržalo postojeće i osvojilo novo tržište.

„Preduzeće koje posjeduje sertifikat i posao obavlja u skladu s propisanim normama, nije zaštićeno od konkurencije ili poslovnog neuspjeha, ali mu sertifikat može pomoći u kvalitetnijem upravljanju procesima, boljoj poziciji na tržištu i boljem odnosu kvaliteta i cijene proizvoda, te zadovoljstvu kupaca, zaposlenih, menadžmenta i okoline“, naglašava Filipović.

Kompanija „Alumina“ zapošljava više od 1.200 radnika i među najvećim je izvoznicima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se